FFP tarihinde bir ilk!..

UEFA Finansal Fair Play kuralları nedeniyle zor günler geçiren Galatasaray, bu konuda bir ilk de olabilir...

WEBASLAN - UEFA Finansal Fair Play kurallarının ceza alan (izlenecek olan) ilk Türk kulüpleri Beşiktaş ve Bursaspor oldu. 30 Mayıs 2012'de açıklanan cezalarda, her iki kulübünde 2017/18 sezonu sonuna kadar UEFA tarafından sıkı bir şekilde takip edileceği de belirtildi.

Her iki kulübün de ceza almasının nedeni olarak oyunculara ödenmeyen maaşlar ve ödenmeyen vergiler gösterildi. Beşiktaş'ın o dönem Matteo Ferrari'ye ödemediği maaş buna sebep olurken, siyah beyazlıların ayrıca gelir-gider dengesinin 45 milyon euro eksinin üzerinde olması da cezayı ağırlaştırmıştı. Beşiktaş, sonrasında Fikret Orman yönetimiyle birlikte bu rakamı aşağı indirmeyi başararak, FFP kontrol komitesi tarafından daha rahat şartlara geçirilmişti.

Bursaspor ise Collins Mbesuma transferi nedeniyle Portsmouth'a ödemediği borcu nedeniyle UEFA tarafından bu cezaya çarptırıldı.

Trabzonspor'un da o dönem ceza alaması gündeme gelmiş ancak yapılan hidroelektrik santralinden gelecek 30-50 milyon dolar arası gelirlerin, bordo mavili takımı rahatlatabileceği görüşü nedeniyle ceza verilmemişti.





Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları