''Formaliteden öteye geçmedi''

Spor yazarı Ahmet Çakır, Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ile oynadığı son lig maçını değerlendirirken, karşılaşmanın görüntüsünün de formaliteden öteye geçmediğini dile getirdi.

Spor yazarı Ahmet Çakır, Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ile oynadığı son lig maçını değerlendirdi. Ahmet Çakır yazısında karşılaşmanın formalite maçı olması nedeniyle istenen seviyeden uzak olduğunu belirtti.

İşte Ahmet Çakır'ın o yazısı...

''Bu maçla ilgili teknik bir yorum bekleyecek kadar bu işlerin fanatiği okurumuz mutlaka vardır, onlardan af dilemek zorundayım; bu karşılaşmanın o yönden değerlendirilecek bir tarafı olamaz.

Bitmiş bir ligin formalite maçını daha iyi koşullarda oynamak mümkün olamaz mıydı, diye düşünmek daha uygun geliyor. Çünkü bu karşılaşmanın öğle saatlerinde oynanmasının nedeni, Sarı Kırmızılı takımın akşam İstanbul’daki kutlamalara yetişme isteği ve hesabıydı. O durum ortadan kalkınca, bu işi bile doğru dürüst organize edememiş duruma düşmüş olduk. 16 milyonluk kentte aynı gün iki etkinlik olunca işler karışıyor, mazeretine ne diyebiliriz…

‘Karadeniz’deki taraftarla buluşmak’ gibisinden fiyakalı lafların gerçeklerle ne kadar ilgisinin bulunduğunu ya da ne kadar karşılık bulduğunu da hiç konuşmayalım. Bütün sezon kendi takımının en hayati maçlarına gitmemiş ‘futbolseverler’ doğal olarak şampiyonu da boş tribünlerle selamladı. Çevre illerden gelecek Galatasaray taraftarı da ‘bir avuç’ olmanın ötesine geçmedi. Bu yakıcı memleket gerçeği son maçta da en tatsız biçimde kendini göstermiş oldu.

Bu sezon kendi sahasında maç kazanmaya hasret kalıp bu nedenle epeyce uzun süre küme düşme endişesi taşıyan evsahibi için şampiyonu yenme motivasyonu önemliydi. Galatasaray’da ise kilit nitelikteki bazı adamlar olmadığında birkaç alt ligden Diyarbakırspor’u İstanbul’da yenilmek gibi durumlar yaşanabilmişti. Kaldı ki birkaç gündür şampiyonluk kutlamalarıyla pelteleşmiş olmak, bu maçın da nasıl geçebileceğinin göstergelerinden biriydi. Bu maçta şans bulan oyuncuların hiç değilse şampiyonun son maçta kaybetmemesi direncini göstermesi beklenirdi. Eh, o kadarı da oldu. Umut’un attığı golün Cim Bom’u ‘en az gol atan şampiyon’ şeklindeki tatsız bir unvandan koruduğunu biliyor musunuz?

Sezon ortaları olsa ‘yedekler sınıfta kaldı’ gibisinden basmakalıp bir laf çok yakışırdı. Niye alındıklarını kimsenin anlayamadığı Dzemaili ve Pandev’den tutun da çok şey olacağı söylenen Bruma’dan Koray Günter’e kadar bu maçta şans bulan oyuncuların hemen tümü sanki şampiyonluğu kendileri kazanmış da görevlerini tamamlamış gibiydiler. Ha, Koray Günter Sarı Kırmızılı takımın önemli bir eksiğini gidermiş oldu. Malum, Cim Bom’un şampiyonluğu normal yollardan kazanmadığını ileri sürenler, ‘Sezon boyunca bir kırmızı kart bile görmediler!’ eleştirisinde bulunuyordu. Tartışılır bir karttı ama bu işe yarayabilir. Onun oyun dışı kalması, bu eleştiriyi geçersiz kılmış oldu mu dersiniz… Her neyse, yaşadığımız sezona uygun bir son oldu denilebilir...''
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları