''G.Saray ile eşleşirsek...''

Arda Turan İspanyol basınına açıklamalarda bulunurken, verdiği özel röportajda Türkiye, Galatasaray, Barcelona ve bu sezonki hedeflerine dair açıklamalarda bulundu.

Faal futbol yaşantısına Atletico Madrid'de devam eden Arda Turan, İspanyol basınına özel bir röportaj verdi.

Arda'nın takım arkadaşlarının milli futbolcuya "O Atletico'nun en iyisi" diyerek övgü dolu sözler söyleyerek başlayan röportajda Arda önemli açıklamalarda bulundu.

Arda'nın mutluluğu ve Atletico için önemli olduğunu farkedişi röportajı yapan muhabirin dikkatini çekerken Türkiye konusunda da yakınmalar vardı.

İşte Sporx Dış Haberler farkıyla o uzun röportajın deşifresi...

- Nasılsın?

"Nasıl olalım, oldukça mutluyum. Biraz yorgunluk var tabii ki. Bu da normal. Bu ay bizim için yorucu geçti ama bunun önemli olduğunu biliyoruz. Oynayacağımız kulvarlara her anlamda hazır olmalıyız. Bu yüzden idmanlara karşı konsantrasyonumuz üst seviyede"

"MADRİD VE BARÇA İLE AYNI SEVİYEDEYİZ"

- Real Madrid ile Barcelona'yla aranızdaki farkı korumak önemli değil mi?

"Elbette öyle ama şu an aynı seviyelerdeyiz. Evet Barça ve Madrid'de muhteşem futbolcular var. Bayern'de de öyle. Ama bir takım olarak biz de güçlüyüz. Bu takım birlikteliğimiz de kolay mağlubiyete uğratılacak bir takım çıkarmıyor."

- Barça ve Real ile bu sezon ligde rekabet edebilecek misiniz?

"Neden olmasın? Geçen yıl Barcelona çok iyiydi. Eğer bu sene de hocamız ile birlikte aynı çalışma ve performansı gösterirsek işler değişir. Chelsea'yi Süper Kupa finalinde yendik. Real Madrid'i de kupada. Taraftarlarımız ve takım neler yapabileceğinin farkında."

- Bu maçlar sizin için bir ölçü, ders mi?

"Kimse bize inanmıyordu ama başardık. Kendimize inanmak zorundayız. Avrupa Ligi, UEFA Süper Kupası'nı müzemize götürdük. Son lig performansımız ortada. Bu sezon bizim için çok önemli. Bakalım neler olacak..."

- Atletico sence şampiyonluklar kazanacak bir seviyede mi? Mesela bu takım Türkiye liginde şampiyon olur muydu?

"Bence olurdu. Ama iki farklı ülkeden ve yarış biçiminden bahsediyoruz. Türk ligi biraz karışık, Atletico şu sıralar ise ama Avrupa'daki iyi takımlar listesinde üst sıralarda..."

- Atletico'ya imza attığın için mutlu musun?

"Her zaman bunun hayalini kurmuştum. Şimdi daha fazlasını da yapmayı düşünüyoruz. Devler Ligi, biz bunu kazanabiliriz. Ben inanıyorum. Neden? Çünkü biz her maça final havasında çıkıyoruz. Maç maç düşünüyoruz. Sonunda ne olacak görelim, benim inancım var."

"YAVAŞ YAVAŞ ÇIKACAKSIN MERDİVENLERİ..."

- Bu takımın sırlarından biri olmalı.

"Bu bizim sırlarımımızdan biri. Geçen sene kupada nasıl gittiğimizden bahsediyorum. Adım adım, savaşarak, yavaş yavaş çıkacaksın merdivenleri..."

"BİLGİSAYAR BOZULURSA, HER ŞEY BOZULUR"

- İki yıl önceski Arda'ya baktığında şimdi daha iyi bir oyuncu olduğunu söyleyebilir misin?

"Evet söyleyebilirim bu da gayet normal. Atletico harika bir takım. İki yıl içinde sürekli bu seviyeye kendimi getirmek için çabaladım. Hocamız hem takımın, hem oyuncuların kişisel gelişimleri için uğraş veriyor. Takım iyiyse, futbolcular da gelişir. Bilgisayar bozulursa, her şey bozulur. Ben her zaman takım için çalışıyorum. Yalnız değilim. Benim için en önemli şey uyumlu olmak. Asistlerim, paslarım, futbol stilim her şey buna göre şekilleniyor."

- Mesela neler gelişti?

"Oyunu okuma konusunda kendimi geliştitrdim. Atletico'da benim rolümde top kayıbı yapmamak çok önemli. Dribling yağpabilen, hızlı oyuncularımız var, örnek Costa ve Adrian. Ben topu tutmalı, pas akışını organize etmeliyim. Defansif yanım da önemli. Bunu Filipe Luis ile birlikte yapıyoruz. Bence birlikte iyi bir iş yapıyoruz. "

- Atletico için önemli olduğunu hissediyor musun?

"Evet, burada herkes bana saygı duyuyor. Bu benim için önemli. İlk anımdan beri herkes bana güveniyor. Maç içinde kritik toplar bana geliyor. "Sorumluluk al, baist oyna, pas ver." Olay bu. Öte yandan taraftarlar. Onların sevgilerini de hissediyorum. Calderon'da oldukça mutluyum, sakinim."

TÜRKİYE İSYANI

- Türkiye'den çok mu farklı?

"Kısmen. Türkiye'de hayatım oldukça farklı. Bütün gün paparazziler beni takip ediyor. Muhabirler etrafımda. Taraftarlar da. Ve işler hiçbir zaman tam olarak net değil, duyduğum şeyler, yazılanlar yalan. İspanya'da çok mutluyum çünkü sadece futbola kafamı verebiliyorum. Güzel bir hayatım var. Akşam rahat bir şekilde yemeğe gidebiliyorum. Türkiye'de bu imkansız. Hafta sonu bir maçta kaybettiyseniz hele! Sokağa çıkarsın, etrafından insanlar bağırırlar, "Maçta yoktun Arda" bunun gibi bir çok şey. İspanya'da futbol sahada kalıyor.

- Burada oldukça mutlu gözüküyorsun...

"Öyleyim. Takımımız iyi oyuncularla kurulu. Ama her şey bu değil, malzemeci, sağlık ekibi, yöneticiler, herkes. Burası bir aile. Gülümsemelerim hiç gitmiyor."

"HAYATIMIN EN ÖZEL ANLARINDAN BİRİYDİ"

- İki yıllık süreç içinde en mutlu olduğun an hangisiydi?

"Real Madrid ile oynadığımız kupa maçı. Chelsea ve bazı iç saha maçları da var tabii ki. Ama hiçbiri Bernabeu'daki gibi değildi. Neden? Çünkü bu maç taraftarlar için en önemli mücadele. Bu zaferin herkes için özel olduğunun farkındayım. O statta hayatımın en güzel anlarını yaşadım..."

- O zaman kolay kolay buradan ayrılık olmaz?

"Her zaman taraftarlara ve medyaya aklımdan, içimden geçen ne varsa şeffaf olarak söyledim. Burada mutluyum. Bir gün işler değişir orası ayrı. Ama şu andan bahsediyoruz. Hayatta elbette garantiler yok. İki yıllık daha kontratım var va herkes benden memnunsa ben de huzurluyum"

PREMİER LİG İÇİN 'TIP'

- Premier Lig'de oynamayı hayal ediyor musun?

"Açıkcası bilmiyorum. İki yıllık sözleşmem var, burada huzurluyum. Başka bir şey düşünmek istemiyorum. Bazı kulüplerin tekliflerinin olması normal. Atletico harika futbolculardan kurulu. Taraftarları seviyorum, onlar için saçımı kestim..."

- Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu sözü veriyor musun?

"(Gülerek) adım adım. Önce mücadele içine girelim. Bu konuda herhangi bir endişem yok, ben kendi adıma söz verebilirim"

"FALCAO GİTTİ, VILLA GELDİ, AYNI ŞEY"

- Falcao gitti, herkes bunu konuşuyor.

"Baskılara karşı hazırlıklıyım. Yıllar boyunca bu tip şeyler oldu. Geçen sezon Falcao vardı, bu sezon Villa olacak. Aynı şey. Ortada kim organize edecek, Koke ve ben. Elbette Falcao'yu özleyeceğim, harika biri ama şimdi Villa'ya çalışma zamanı..."

- Sence Villa olur mu?

Neden olmasın? Devler Ligi, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Kupası. Bir çok şey yaşamış biri. Bunları yaşamış biri için ben yorum yapamam, o fantastik bir oyuncu.

- Peki Demichelis?

"Aynı. Çok güçlü ve tecrübeli bir futbolcu. Arjantin ve Bayern tecrübesi ortada. Bizim için harika bir imza oldu. Bu takviyeler gerçekten harika..."

- Onunla bir mevki sıkıntınız olur mu?

"Benim için bir problem yok. Hocamız en iyisini biliyor. Sağ, sol. Ben iki tarafta da benzer özellikleri yansıtabiliyorum"

- Bu sene şampiyonluk gelir mi?

"İhtimaller dahilinde. Neden olmasın? Gerçekten zor ama deneyeceğiz. Sıkı
çalışmamız, ve sürekli buna devam etmemiz gerekiyor."

"TORRES MADRID İÇİN NE HİSSEDİYORSA
BEN DE G.SARAY İÇİN ONU HİSSEDİYORUM"

- Galatasaray'da hissettiklerin buradakilerle aynı mı?

"Aslında çok değil. Çok fazla duygular vardı. Galatasaray benim için farklı, özel bir camia. Takım altyapısından çıktım. Orada büyüdüm. Kulüpte kaldım, uyudum. Benim evimdi. Torres, Atletico için ne hissederse ben de Galatasaray için işte onu hissediyorum. Galatasaray konusunda kendimi, sevgimi burayla kıyaslamak istemiyorum. Profesyonelsiniz, oynadığınız yere verebildiğinizin en iyisini verirsiniz"

- Bu sezon şampiyonlar Ligi'nden ne bekliyorsun?"

"İspanya ligine göre biraz farklı. İspanya'da Valencia, Malaga, Real Sociedad, Betis, Athletic Bilbao gibi sert takımlar var. Çok uzun zamandır çalışıyoruz. Haftada iki maç bizim için güzel olacak. Pazar ligdeki zorlu maçlar ile bu seviyeye hazırlık yapmış olacağız. Ben yavaş yavaş gidersek bir yarı final, final görebileceğimizi düşünüyorum. Her maç final."

- Barcelona ile oynayacağınız Süper Kupa?

"Zorlu geçeçecek. Her zaman yaptığımız gibi savaşmaya devam edeceğiz. Vazgeçmek yok. Eğer Calderon'da iyi bir sonuç alırsak planlarımız var. Bana sorarsanız Barcelona, tarihin en iyi takımı pozisyonunda..."

- Neymar da geldi.

"Hayır, isimler önemli değil. Çok iyi futbolculara sahipler. Sürekli imzalar atılıyor. Bunlar çarka giriyor, çünkü harika bir takımlar. Onların tüm yönlerine saygı duyuyoruz. Ama iş sahada farklı. Her zaman savaşırsınız."

- Bayern'e elenmelerine şaşırmış mıydın?

"Hayır. Bir takım kötü bir maç çıkartabilir. Biz şimdi dikkatli ve rakibe saygı değer veren bir pozisyonda olmalıyız. Dedim ya tarihin en iyi takımı. "

- Bu sezon ana hedefleriniz nelerdir?

"En önemlisi Devler Ligi'nde gruplara kalmamız. Kral Kupası'nı kazanarak bu şansı elde ettik, bu da harika oldu. Bunu tekrarlayabiliriz"

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları