''Galatasaray çorbaya döndü...''

Spor yazarı ve yorumcusu Cüneyt Tanman, oyuncu ve hoca değişimlerinin Galatasaray'ı öorbaya döndürdüğünü ifade etti.

Galatasaray'ı yakından tanıyan isimlerden Cüneyt Tanman, Gençlerbirliği karşısındaki performansımızı değerlendirirken, 'Galatasaray çorbaya döndü' ifadelerini kullandı.

Cüneyt Tanman, savunmanın arkasına atılan her topun büyük tehlike yarattığına dikkat çekerken, bu oyunla derbinin sonucunu Galatasaray için iyi olmayacağını belirtti.

''Galatasaray deplasmanlarda bildiğimiz gibi. Dün aldığı bir puan oyuna göre yine çok iyi. Tartışmalı bir pozisyondan doğan penaltıdan golü atmasa sabaha kadar pozisyon üretemeyecek, gol bulamayacak bir takım görüntüsündeydi.

İlk yarısı kötü, zevksiz, ikinci yarısı ise daha hareketli, daha çok pozisyon izlediğimiz bir 90 dakika oldu. Maçın genelinde daha iyi olan taraf Gençler’di. Futbol adına kötü bir 45 dakika izledik. Galatasaray temposuz, sanki lig bitse de gitsek havasında oynadı. Hem takım halinde hem de bireysel anlamda o kadar kötüydüler ki pozisyonları bile yoktu. Sadece Selçuk’un bir serbest atışında karambol, kaleciden seken top var. Goldeki penaltı pozisyonu da böyle bir karambol.

GENÇLER RAHAT KAZANABİLİRDİ
İlk yarı Gençlerbirliği de fazla bir şey yapmadı. Yapması da gerekmedi. Takım halinde Galatasaray’ın top oynayacağı alanları kapattılar. Rahat paslaştılar, hızlı oyuncuları Stancu ve Djalma ile defans arkası koşularla pozisyon aradılar.

İkinci yarıda çok daha etkili Gençlerbirliği vardı ve maçı kazanacak kadar pozisyon da buldular. Galatasaray’dan daha iyilerdi. Tek hataları son pasları kötü kullanmak, girdiklerini atamamak oldu. Yedikleri gol de bence tartışmalı bir penaltıydı.
Galatasaray takım halinde kötüydü. Bu kötü görüntü en çok defansa yansıdı. Defans çok uyumsuz gözüktü. Arkaya atılan her top pozisyon oldu. Denayer topla çok iyi değildi, dağınıktı ve penaltıya sebep oldu.

GALATASARAY ÇORBAYA DÖNDÜ
Olcan özellikle oyun başında solda çok top kaybetti. Oyunun büyük bölümünde defans sadece Semih’le ayakta kalmaya çalıştı. Tabii defansın kötü görüntüsünde orta alanın deplasman için çok yumuşak olması da etkiliydi. Selçuk’un yanında Emre ile Bilal oynarken Donk’un kenarda oturması bence doğru değil. Bilal çıktığında orta alana Chedjou’nun girmesi de yine çok ilginç. Değişik antrenörler değişik uygulamalar, çorbaya dönen bir takım.

DERBİ ZAFERİ İÇİN MUCİZE GEREK
Son olarak en etkisiz bölgeye gelelim. Forvet içler acısıydı dün. Podolski’ye tahammül etmek de çok kolay değildi. Ne yaptı? Pozitif hiçbir şey yok. Bir diğer kayıp da Yasin. Umut bildiğimiz gibi gol bölgesinde bulunmaktan çok adam kovalıyordu yine. Bu takım haftaya Fenerbahçe derbisinde ne yapar? Görünen şu: Galatasaray’a mucize gerek...''



KAYNAK: Meydan Gazetesi
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları