''Galatasaray daha oturmamış...''

Galatasaray'lı spor yazarı Osman Şenher, alınan 1 puanı kötünün iyisi olarak değerlendirirken, Galatasaray'ın henüz takım olarak oturmadığını söyledi.

Spor yazarı Osman Şenher, ligde oynadığımız Kayserispor maçı sonrası ilginç tespitlerde bulundu.

Şenher yazısında Galatasaray'ın henüz oturmamış bir takım olduğunu ve 1 puanın da kötünün iyisi olduğunu dile getirdi.

'Süper Lig küçümsenecek bir lig değil... Hangi takım olursa olsun kıran kırana mücadele oluyor. Puan aslanın midesine inmiş. Geçen hafta Şükrü Saracoğlu’nda Fenerbahçe ile berabere kalan Kayserispor’un Galatasaray karşısında da direneceğini, iyi mücadele edeceğini biliyorduk.

Galatasaray daha oturmamış bir takım... Ne hikmetse yapılan bütün transferler sakat. Buna şanssızlık mı demek lazım, ne ad koymak gerekir bilemiyorum.

Söyleyeceğim tek şey var; iyi ki Bruma var! Portekizli futbolcu olmasa ya da oynamasa, nasıl gol pozisyonuna girecekler? Herhalde Riekerink’in bir B planı vardır. Koca maç boyu kaleye olumlu şut çeken hiçbir futbolcu yok. Bruma rakibini parçalıyor, yerlere yatırıyor, kaleye çektiği şutlar yufka gibi... Sneijder desen aynı...

Tolga Ciğerci’ye ben hocasının yerinde olsam, kaleye şut çekmeyi yasak ederim. Çok iyi mücadele ediyor hakkını yemeyelim. Rakip atakları kesiyor, defansına yardım ediyor, hücuma çıkıyor. Ama işte o son vuruşlar yok mu, defolu... Üç direğin arasını bir türlü nişanlayamıyor. Kendini bu konuda geliştirmesi lazım.

Eren Derdiyok için diyoruz ki, daha doğrusu Mustafa Denizli’nin dediği: Avrupa’nın hava toplarını en iyi gole çeviren hücumcusu... Bu şartlar altında Eren nasıl gol atar? Uzatmalarla 100 dakika maç oynandı, çocuğa bir tane hava topu ortası gelmedi. Topla buluşamadı diye kendisini kötüleyecek halimiz yok. Kanatlar iyi olursa Eren gol atar, aksi takdirde dün geceki gibi sırıtır.

Ya sağ çizgiye ne demeli? Beşiktaş’a bakıyorum sağ ve sol kanatta öyle futbolcuları var ki, tutmak mümkün değil. Ortalar dolu gibi yağıyor. Peki sarı-kırmızılılarda Bruma’dan başka orta yapan var mı? İkinci 45 dakika ne Sabri ne Josue, bir tek olumlu top kullandı.

Yeni transfer De Jong, Selçuk’un yerine ikinci 45 dakikada oynadı. Bu, “Selçuk’un işi bitti” anlamına gelmez. Allah bu oyuncuya futbol için her türlü meziyeti vermiş. Selçuk bunun yüzde 50’sini kullanıyor. Hiç kimseye kızmayacak. Hamit ile De Jong ve Tolga’yla rekabet edecek. ‘Ben yıldızım rekabet etmem’ derse, o zaman yolu açık olsun. Taraftarlar kendisini alkışlayarak yolcu ederler.

De Jong oyunu iyi okuyor. Çok isabetli paslar atıyor. Takımını ileri itiyor. Ama son dakika o da sakatlandı. Düşünün yeni transfer bir futbolcu 45 dakika oynamadan sakatlanıyor. Şeytanın avukatlığını yapmak istemiyorum ama Serdar Aziz başta, sonra Cavanda, daha sonra Sigthorsson, şimdi de Hollandalı futbolcu sakatlandı. Acaba bu oyuncular için kulüpleri, çok sakatlık geçiriyorlar diye mi transferlerine müsaade etti.

Sonuçta oyunun hakkı beraberlikti. Kayserispor da taş gibi bir takım, galip de gelebilirlerdi. Bu alınan bir puan Cim-Bom için kötünün iyisidir.''

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları