Galatasaray'da 2017 hazırlığı

Teknik direktör arayışlarını sürdüren Galatasaray'da iki isim ön plana çıkıyor.

Yeni teknik adamı şimdiden belirleyip, yıpranmaması için sezon sonunda göreve getirmeyi planlayan Sarı-Kırmızılılar; iki isim üzerinde duruyor. İsviçreli Lucien Favre ile Arjantinli Marcelo Bielsa, listenin en tepesinde yer alıyor.

Orhan Atik’le sezon sonuna kadar devam etmeyi kararlaştıran Galatasaray Yönetimi, buna karşın yeni hocayı bir an önce belirlemeye kararlı. Gündeme gelen birçok isim üzerinde çalışmalar yapan Sarı- Kırmızılılar, anlaşma sağlanması halinde bunu kamuoyuna duyuracak, ancak mukavele yeni sezondan itibaren geçerli olacak şekilde düzenlenecek. Listenin ilk iki sırasında ise tanıdık isimler var. Athletic Bilbao’da yıldızı parladıktan sonra Marsilya’da aynı başarıyı gösteremeyen 60 yaşındaki Arjantinli Marcelo Bielsa ve M’gladbach’ta yaşadığı yükselişin ardından şimdi boşta olan 58 yaşındaki İsviçreli Lucien Favre, şimdilik ön plana çıkıyor. İki hocayla da menacerler vasıtasıyla temasa geçildiği belirlendi.


Uzun vadeli projeler

Temaslardan alınan ilk geri dönüşlere göre hem Favre hem de Bielsa, kulüpten uzun vadeli projeler istiyor. Galatasaray’ın Avrupa’dan aldığı men cezası nedeniyle yaşanan finansal sorunların farkında olan iki çalıştırıcının da, transfere ne kadar bütçe ayrılacağı ve kadro yapılanmasının nasıl olacağıyla ilgili sorular yönelttiği öğrenildi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları