Galatasaray'dan bilet açıklaması

Galatasaray Spor Kulübü, Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile oynayacağı maç öncesi resmi internet sitesinden açıklamada bulundu.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile oynayacağı maç öncesi açıklamada bulundu.

İşte o açıklama;

"Takımımızın Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile Londra’da oynayacağı maç öncesinde, rakip takım tarafından Kulübümüze ayrılan biletlerle ilgili yapılan asılsız haberler üzerine bir açıklama yapma gereği doğmuştur.

Chelsea Kulübü, deplasman takımı olmamız sebebiyle kurallar çerçevesinde Kulübümüze uluslararası turnuva kuralları gereği tahsis edilen sınırlı sayıda bilet vermiştir. Sayın Başkanımız Ünal Aysal da dün yaptığı açıklamada, sınırlı sayıda bilet tahsis edilmesi dolayısıyla talebin tamamının karşılanamadığını belirtmiştir.

Bugün çıkan bazı haberlerde ise yöneticilerimize söz konusu maçın biletlerinin dağıtımı görevinin verildiği, fakat bu konu ile ilgili yöneticilerimiz arasında ihtilaf oluştuğu bilgisi yer almıştır. Söz konusu haberler tamamen hayal ürünüdür.

Galatasaray Spor Kulübü, Chelsea Kulübü tarafından verilen biletlerin dağıtımını her deplasman maçı öncesi olduğu gibi kendi kurallarına uygun olarak, belirli kontenjanları göz önünde tutarak, usulüne göre gerçekleştirmiştir.

Bu bağlamda; kapasitenin sınırlı, talebin fazla olmasına rağmen anlayışlı bir tutum sergileyen ve desteğini sürdüren taraftarımıza teşekkür ederiz.

Kamuoyuna duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü"

Yöneticilerimizden Sedat Doğan konuyla ilgili bu açıklamayı yaptı;


"Bugün bir gazetede yer alan ve Chelsea maçının biletlerinin dağıtımında şahsım ve diğer Yönetim Kurulu üyeleri arasında bir fikir ayrılığı olduğu izlenimi yaratmaya çalışan haberler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Galatasaray Spor Kulübü yüz yılı aşkın süredir uygulanan gelenekleri olan bir kurumdur. Galatasaray’da alınan kararlar bir veya birkaç Yönetim Kurulu üyesinin değil tüm Yönetim Kurulunun iradesini yansıtır.

Benzer şekilde, Galatasaray’da kararlar alınırken taraftarlar arasında ‘loca sahibi – loca sahibi olmayan’ gibi Galatasaray kültüründe hiçbir karşılığı olmayan kriterler esas alınmaz. Locası olsun, olmasın sarı-kırmızı aşkı gölünde taşıyan herkes Galatasaray’ın eşit haklara sahip taraftarıdır. Chelsea maçının bilet paylaşım kararı da bu ilkeler ışığında mümkün olan en adil şekilde yapılmaya çalışılmış ve tüm talep sahiplerine taleplerinin büyüklüğü ile orantılı olarak belli sayıda bilet tahsis edilmiştir. Chelsea’de Galatasaray’a verilen bilet sayısının Kulübümüze ulaşan talebin yaklaşık dörtte biri oranında olduğu düşünüldüğünde tüm taleplerin karşılanamamış olması doğaldır.

Son olarak bilinmelidir ki Galatasaray Spor Kulübü yönetimi bu tarz spekülatif haberlerle birbirlerine düşürülemeyecek kadar sıkı ilişkiler içinde olan, birbirlerini yakinen tanıyan ve güçlü güven bağları taşıyan şahıslardan oluşmaktadır. Bu haberler ile Galatasaray’ı destabilize edebileceklerini zannedenler, Galatasaray’ın içine nifak sokabileceklerini düşünenler yüz yıllık tarihimizin her aşamasında olduğu gibi yine umduklarını bulamayacaklardır. "

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları