Galatasaray'dan Çin'e!..

Sarı-kırmızılıların gelecek sezonun kadrosunda kesinlikle düşünmediği Donk, yöneticileri arayarak hazırlık kampına katılacağını bildirdi. Menajerlerinin ise tecrübeli futbolcuyu Temmuz sonunda Çin’e götürme şansı bulabileceklerini kulübe ilettikleri öğrenildi.

Galatasaray’ın devre arasında 2.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Kasımpaşa’dan renklerine bağladığı Ryan Donk’un hazırlık kampına katılacağı öğrenildi.

Beklentileri karşılıksız bırakan performansı nedeniyle sarı-kırmızılıları büyük hayal kırıklığına uğratan Hollandalı futbolcunun, Türkiye’den görüştüğü Akhisar Belediyespor’la anlaşamadığı ve bu yüzden kampa geleceğini kulüp yetkililerine ilettiği belirlendi. 2018’e kadar Galatasaray’la sözleşmesi bulunan Donk’un, “Bu aşamada başka bir takıma gitmem söz konusu değil. Bu yüzden hazırlık kampına katılacağım” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Galatasaray Yönetimi, Kasımpaşa ile sözleşmesinin bitmesine 6 ay kala 2.5 milyon euro bonservis ödenerek transfer edilen ve bu yüzden eleştiri konusu olan Donk’a kalan 2 sezon için 3 milyon euro ödemek istemiyor. Hollandalı futbolcunun menajerleri ise “Donk’a ancak Çin’den bir takım bulabiliriz. Bunun için de Temmuz’un sonunu beklememiz gerekecek. Devre arası olunca Donk’un Çin’e transferi mümkün olabilir” mesajını kulübe iletti.

Donk’u kesinlikle takımda tutmak istemeyen sarı-kırmızılı idareciler, Hollandalı futbolcuyu cazip bir bonservis karşılığında Çin ligine göndererek yeni bir kaynak oluşturmanın hesaplarını yapıyor. Türkiye’den daha önce Demba Ba, Ersan Gülüm, Burak Yılmaz ve Stephane Mbia, Çin’in yolunu tutmuştu.

Ryan Donk, Galatasaray formasıyla Süper Lig’de 14, Türkiye Kupası’nda 6, UEFA Avrupa Ligi’nde 2 maça çıktı. Toplam 22 karşılaşmada görev yapan Hollandalı futbolcu tek golünü kupada Karşıyaka’ya attı. 30 yaşındaki Donk, Kasımpaşa formasını sezonun ilk yarısında 16 maçta giyerken, 2 kez golle buluşmuştu.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları