Galatasaray'dan ikinci ''skorboard'' açıklaması

Galatasaray, Trabzonspor maçı sonrasında skorboard üzerinden yapılan paylaşımla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

Galatasaray, Süper Lig'deki Trabzonspor maçının ardından skorboard tanıtım görselindeki paylaşımla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

Galatasaray'dan yapılan açıklanada bu paylaşımda rakip takım ya da camiaları küçük düşürme hedefi olmadığı belirtildi.

İşte Galatasaray'ın yaptığı o açıklama...

''Trabzonspor müsabakası sonrası kupalarla ilgili yanlış anlaşılmalara neden olan skorboard tanıtım görseli ile ilgili yapılan inceleme ve alınan savunmalar sonucunda;

Tanıtımın rakip takım ya da camiaları küçük düşürme hedefi olmadan stadımızdaki ilk maçta yayınlanmak üzere öngörülmüş bir çalışma olduğu tespit edilmiştir.

Ancak bu yayını hazırlayan ilgililer, daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmışlardır.

Türk sporunda centilmenliği öne alan,"Rakibe Saygı-Kendine Saygı" prensibiyle hareket eden Galatasaray Camiası kendine ve rakip takımlara karşı her zaman saygılıdır.

En büyük ve en değerli varlığımız taraftarımız, teknik, idari, profesyonel kadrolarımız ile bütünlük ve beraberlik içinde, hak ettiğimiz şampiyonluk yürüyüşlerimiz ilelebet devam edecektir.''

KARŞILAŞMA SONRASINDA NELER YAŞANMIŞTI?

Trabzonspor maçının ardından skorbordda "Şampiyonların kupası müzesinde olur. Galatasaray Stadyum Müzesi ve Turu, ziyaretçilerini bekliyor" yazılı görsel tartışma konusu olmuş, burada Fenerbahçe'nin mi, Trabzonspor'un mu kastedildiği uzun süre konuşulmuştu.

Yaşanan tartışmalarla ilgili Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Abdurrahim Albayrak da açıklama yapmış ve ''Galatasaray - Trabzonspor maçı sonrası stadyumdaki skorbord aracılığıyla yapılan yayın hakkında gelen tepkiler üzerine, bana iletilen bilgiler eşliğinde sıcağı sıcağına bir açıklama yaparak, gerekli araştırmanın yapılacağını ve sorumlusunun bulunarak cezalandırılacağını açıkladım. Ancak yaptığımız araştırma sonucunda, herhangi bir kasıt içermeksizin sadece Galatasaray Stadyum Müzesi'nin tanıtımı olduğu anlaşılan... Trabzonspor ya da herhangi bir değerli rakibimiz hedef alınarak yapılmayan... Fakat yanlış anlaşılmalara da sebebiyet verebilecek bu tanıtım, yönetimimizin de bilgisi dahilinde derhal yayından kaldırılmıştır. Hayatının her anında emeğe ve alın terine değer verip saygı duyan biri olarak, herhangi bir çalışanımızın işine son vermemizi gerektirecek bir durum olmaması en çok beni sevindirmiştir'' ifadelerini kullanmıştı.


TRABZON "CEVAP BEKLİYORUZ" DEDİ, G.SARAY CEVAP VERDİ!

Albayrak'ın açıklamalarının hemen ardından Trabzonspor resmi sitesinden, "Bu akşam Galatasaray ile Türk Telekom Arena'da oynadığımız karşılaşmanın ardından stadyumdaki scoreboard'a yansıyan ifadenin ne anlama geldiğini herkes gibi biz de merak ediyoruz. Galatasaraylı yetkililere soruyoruz: Hiçbir amaca hizmet etmeyen bu ifade hangi maksatla; hangi kurum ve şahıslar kastedilerek kullanılmıştır? Acilen cevap beklediğimizi belirtir, kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadeleriyle çağrı yaptı.

Galatasaray'ın resmi sitesinden yaptığı açıklamada ise, mesajın sadece bir tanıtım yazısı olduğunu vurgulayarak, "Bugün oynanan Galatasaray -Trabzonspor maçı sonrası stadyumdaki skorboard aracılığıyla yapılan yayın tamamen müze ile ilgili gereksiz bir tanıtım yazısıdır. Trabzonspor ya da herhangi bir değerli rakibimiz hedef alınarak yapılmamıştır. Yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek bu tanıtım yayından derhal kaldırılmıştır. Bu gereksiz yayın ile ilgililer hakkında gereken soruşturmanın yapıldığını, herhangi bir kastımız olmadığını Trabzonspor camiası ve spor kamuoyuna samimiyetle bildiririz." ifadelerine yer verildi.

"RESMİ SİTEDEN DE ÖZÜR BEKLİYORUZ"

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, açıklamanın yeterli olmadığını belirtirken, "Trabzonspor Türkiye'nin 4. büyük kulübüdür. Galatasaray'ı '2010-11 şampiyonu Trabzonspor' yazdığı gibi hatırlamak isterdik. Bu açıklama yeterli değildir. Galatasaray başkanından da, resmi siteden de özür bekliyoruz" mesajını yolladı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları