Galatasaray'ı zafere taşıyacak 5 etken!

Galatasaray'ı sezonun maçında zafere götürecek 5 kritik etken...

Sezon sonuna kadar Jan Olde Riekerink'in çalıştıracağı Galatasaray zor bir haftayı geride bırakırken, 3 puandan çok daha fazla anlamlı olan Fenerbahçe derbisine çıkacak. Peki Galatasaray’a bu kritik karşılaşmada zaferi neler getirir? İşte 5 maddede Galatasaray’ı zafere taşıyacak formül…

İLK ŞART, GERİYE BAKMAMAK 

Zor günler geçiren Galatasaray, hafta arasında Umut Bulut’un babasından gelen acı haberle daha da sarsıldı. Galatasaray, böylesine kritik bir dönemden geçerken Fenerbahçe karşısında saha içinde bunları geride bırakıp, yeni bir sayfa açmak için mücadele edecek. Jan Olde Riekerink önderliğinde ilk kez sahada yer alacak Galatasaray mücadeleye özgüven içinde çıkıp, rakibine karşı psikolojik üstünlüğü maçın henüz başında yakalamak isteyecek. Bunun için de sarı-kırmızılılar geçmişe bir perde çekerek sahaya çıkacak.

BÜYÜK MAÇLARIN ADAMI 



Galatasaray’da sakatlığı nedeniyle son 2 lig maçında forma giymeyen Wesley Sneijder, derbide yine sarı-kırmızılı takımın en büyük kozu olacak. Bu tip büyük maçlarda aldığı sorumlulukla dikkat çeken Sneijder, taraftarın da en güvendiği isimlerin başında geliyor. Hollandalı oyuncu Fenerbahçe ile oynanan son 4 lig maçında attığı 3 gol, yaptığı 1 asistle büyük maçlar ne kadar tehlikeli bir isim olduğunu gösterdi.

ARENA’DA ÖNE GEÇ, KAZAN 

Galatasaray, TT Arena’da derbiye baskılı başlayıp, hücum ağırlıklı bir futbol sergileyecek. Sarı-kırmızılı takım TT Arena’da taraftarının da desteğiyle öne geçmenin ne kadar önemli olduğunu istatistiklere de yansıtmayı başardı. Galatasaray bu sezon Süper Lig’de iç sahada oynadığı 12 maçın 8’inde ilk golü atarken, bu ilk golü attığı 8 maçın 7’sinde sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

 

SON 15’LER ÇOK KRİTİK 

Bu sezon kalesinde çok gol yemesi nedeniyle eleştirilen ve savunmasında bazı zaaflar olan Galatasaray, ezeli rakibine karşı ilk ve ikinci yarının son 15 dakikalarında çok dikkatli olacak. Ligde 43 gol atan Fenerbahçe, bu gollerin yarısından fazlasını (23 gol) ilk ve ikinci yarının son 15 dakikalarında kaydediyor. Sarı-kırmızılılar takım savunmasında özellikle fiziksel yorgunluğun başladığı bu dakikalara çok dikkat edecek. 

SON KALE; NANDO MUSLERA 

Taffarel’in ardından uzun yıllar kaleci sıkıntısı yaşayan Galatasaray, bu sorunu Fernando Muslera ile çözmeyi başardı. Sancılı geçen bu sezonda bile Fernando Muslera yaptığı başarılı kurtarışlarla birçok maçta Galatasaray’a puan ya da puanlar kazandırdı. Galatasaray taraftarı da Uruguyalı file bekçisinin başarılı kurtarışlarına bu zorlu derbide güveniyor. Muslera’nın, Wesley Sneijder ile birlikte maçın kilit ismi olacağı kesin...

YORUM: GÖKMEN OLGUN

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları