''Galatasaray'ı zirveye götüren doğrular''

Akşam gazetesi yazarı Mustafa Sapmaz, Galatasaray'ın başarılı grafiğini değerlendirdi. İşte Sapmaz'ın o yazısı...

Akşam gazetesi yazarı Mustafa Sapmaz, Galatasaray'ı zirveye taşıyan doğruları yazdı. İşte Sapmaz'ın yazısından öne çıkanlar:

''Yedi haftanın sonunda Galatasaray ligde yenilgisiz lider. 
Çok değil aylar önce Dursun Özbek istifaya davet ediliyordu. O noktadan bana göre şu doğruları yaparak zirveye çıktılar. 

Sneijder ve Selçuk’suz 11. Tudor, yeni sezonun planlamasını yaparken kafasında takımın futbolunu yavaşlatan iki futbolcu olmadan bir 11 kurdu. Onları tekrar kazanır mıyım diye düşünmeden masayı devirip yeniden kurdu. 

“Ben dedim, oldu!” yapmadılar. Yönetim, benim dediğim olacak tavrıyla hocasının raporunu gözardı eden transfer hamlesinde bulunmadı. Hoca, scout ekibi, sportif direktör ve yönetimin imkanları ile ortak bir çalışma yürütüldü. 

Taraftarın sevgilisi Sneijder’i satmaktan korkmadılar. Bruma’nın az paraya satıldığı, taraftarın Sneijder’in satılmasının sonuçlarını yönetime yükleyeceği yönündeki eleştiriler için bildikleri doğrulardan vazgeçmediler. 

Oyuncu özelliklerini doğru belirlediler. Türkiye Ligi şampiyonlarına bakın. Pek çok özellik sayabilirsiniz. Ortak özellikleriyse dikine alan kat eden yetenekte futbolculardan oluşmasıdır.  Transferde her pozisyona bu özellikte oyuncu aldılar. 

Negatifliği takım üzerinden kaldırdılar. Sabri Sarıoğlu gibi taraftara ve takıma negatif etki veren oyuncuları, kendi evladımız, geçmişin hatrı gibi bahanelere sığınmadan takımla ilişiğini kestiler. 

Basınla bölük pörçük olan ilişkiyi kuvvetlendirdiler. Yapacakları her hamlenin ön hazırlığını yaptılar, bilgilendirdiler, kuvvetli iletişimle kamuoyuna doğru mesaj verdiler. 
Kardeşini dışarıda bıraktı. Başkan Dursun Özbek’in en büyük eleştiri aldığı nokta kardeşinin görevde olmasıydı. Fikir olarak dışarıdan katkı verse dahi, faal olarak görev yaptığı Futbol Şubesi sorumluluğunu bırakması, eleştirilerin dozunu azalttı. 

Muhalif sese kulak verdiler. Eleştiri yıkmak için yapılmaz. Temelinde iyi olması için duyulan üzüntü vardır. Bunu görmezden gelmek yerine kendilerine yol gösterici kıldılar. #dursunözbekistifa etiketinden #büyükbaşkandursunözbek etiketine böyle geçtiler.''
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları