Galatasaray'ın makinesi Gomis, Avrupa'nın en iyi Fransızı oldu!

Galatasaray'ın golcüsü Bafetimbi Gomis,attığı goller ve skora olan katkısı ile Avrupa'nın en iyi birkaç isminden biri olurken, Fransız oyuncular arasında ise ilk sırada yer aldı.

- WEBASLAN ARAŞTIRMA: Gökmen OLGUN - 

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Bafetimbi Gomis, Süper Lig'in belki de kaderini belirleyecek Beşiktaş maçı öncesi başarılı performansını attığı gollerle sürdürürken, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Laurent Blanc'a da mesaj veriyor.
 
Süper Lig'in en golcü oyuncusu olan Bafetimbi Gomis,attığı goller ve skora olan katkısı ile Avrupa'nın en iyi birkaç isminden biri olurken, Fransız oyuncular arasında ise ilk sırada yer aldı.
 
Ligde 13 gol, 3 asisti bulunan Gomis Avrupa'da gole en çok katkı veren 5 isim arasında yer almayı başardı. Lazio'nun gollerinin 21'ine katkı veren (15 gol, 6 asist) Ciro Immobile bu alanda ilk sırada yer alırken ardından Benfica'dan Jonas, Paris SG'den Cavani ve Barcelona'dan Lionel Messi sıralandı. Bu yıldiz isimlerin ardından da 5. sırada 16 gole katkı veren Bafe Gomis yer aldı.
 
Avrupa'da gole en çok katkı veren oyuncular...
 
  GOL ASİST TOPLAM KATKI Ciro Immobile (Lazio) 15 6 21 Jonas (Benfica) 15 4 19 Adinson Cavani (PS) 16 2 18 Lionel Messi (Barcelona) 12 5 17 Bafe Gomis (Galatasaray 13 3 16
 
Daha önce verdiği bir röportajında yeniden Fransa Milli Takımı'nda forma giymek istediğini söyleyen Gomis, Avrupa'da gole en çok katkı veren Fransız oyuncular arasında da ilk sırada yer alıyor.
 
BLANC'A ''BEN DE VARIM'' MESAJI VERİYOR
 
Gomis, Lacazette, Giroud, Martial, Benzema gibi Fransız forvet oyuncuları geride bırakırken, tecrübesiyle 2018 Dünya Kupası öncesinde milli takım hocası Blanc'a "Bu yarışta ben de varım" mesajı veriyor.
 
Avrupa'da gole en çok katkı veren Fransız oyuncular...
 
  GOL ASİST TOPLAM KATKI Bafe Gomis (Galatasaray) 13 3 16 Nabil Fekir (Lyon) 11 3 14 Florian Thauvin (Marsilya) 6 5 11 Alexandre Lacazette (Arsenal) 6 1 7 Anthony Martial (MANU) 5 2 7 Sebastian Haller (FRankfurt) 5 2 7 Kylian Mbappe (PSG) 4 3 7 Antoine Griezmann (Atletico) 4 3 7
 
Gomis, 13 haftada Süper Lig'in gol krallığı yarışında attığı 13 golle ilk sırada yer alırken, bu performansını sürdürmesi halinde 25 golü asma başarısı gösterebilir.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları