Herkes gitti, o kaldı

Galatasaray'da yıllardır görev yapan tecrübeli isim birçok teknik adam ve yönetim eskitmesine rağmen takımdaki yerini korudu.

Galatasaray'ın kaleci rotasyonunda uzun süredir yer alan Aykut Erçetin'in kontratı bu sezon sonunda sona ererken, deneyimli eldiven az forma şansı bulmasına rağmen takımdan ayrılmak istemiyor.

Sezon öncesi kaleci transferi yapmak için yoğun çaba harcayan sarı-kırmızılılarda gönderilmesi gündemde olan tecrübeli file bekçisi, Taffarel'in kaleci antrenörlüğüne gelmesiyle birlikte takımda kaldı. Yerli oyuncu statüsünde olması ve takımın dinamiklerini artık ezbere bilmesi nedeniyle iyi bir alternatif oluşturduğu düşünülen deneyimli eldiven, bu sezon da yedek kaleci rolünü üstlenmiş durumda.

2003 yılında Fatih Terim'in teknik adamlık yaptığı dönemde transfer edilen 30 yaşındaki oyuncu, oldukça başarılı bir performans gösteren Mondragon'un arkasında kaldı ve 4 yıl boyunca ikinci kaleci olarak yedek oturdu.

Mondragon'un 2007 yılında ayrılması ile birlikte Orkun Uşak'la değişmeli olarak ilk 11'de görev yapan Aykut, bir sonraki sezon İtalyan kaleci De Sanctis'in gelmesiyle tekrar ikinci plana düştü. İtalyan kaleciden sonra ise Galatasaray tarihinin en çok eleştirilen kalecilerinden Leo Franco ve Zapata'nın arkasında kalan oyuncu, zaman zaman forma bulamamaktan işinden şikayet etse de takımdan kopamadı.

Alt yaş kategorilerinde birçok kez milli olan gurbetçi kaleci, forma giydiği dönem boyunca birçok teknik direktör ve yönetimle de çalıştı. Florya'ya ilk adımlarını Fatih Terim ile atan başarılı eldiven, sonrasında Gerets, Hagi, Rijkaard, Skibbe, Bülent Korkmaz ve Cevat Güler gibi hocalarla çalışma imkanı buldu.

Galatasaray'daki 9. sezonunu geçiren file bekçisi, yönetimsel bazda da üç farklı döneme şahit oldu. Geçtiğimiz yıl hayatını kaybettiğimiz eski başkan Özhan Canaydın'ın transfer ettiği tecrübeli file bekçisi, sonrasında Adnan Polat, şimdi de Ünal Aysal döneminde sarı-kırmızılı formayı terletiyor.

Ufuk Ceylan'la beraber ikinci kaleci olabilmek için büyük bir rekabet içinde olan Aykut, ligde 3 sarı kartı bulunan birinci kaleci Muslera'nın ilk sarı kartında cezalı duruma düşecek olması nedeniyle antrenmanlarda formunu arttırmaya ve kendini hazır tutmaya çalışıyor.

AYKUT'UN İDMANDA BAŞINA GELEN TALİHSİZ KAZA

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları