İbrahim Hacıosmanoğlu: "Ahlaklı başarı önemlidir"

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sponsorluk anlaşması imza töreninde flaş açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sponsorluk anlaşması imza töreninde flaş açıklamalar yaptı.

İbrahim Hacıosmanoğlu yaptığı açıklamada, "Futbolun marka değerini artırmak için çalışıyoruz. Bu marka değerini arttırırsanız sponsorlarınızı da o kadar çok gelir elde edersiniz. Biz hep birlikte çalışacağız. Türk futbolunun layık olduğu yere gelmesi için gelirlerin artması gerekiyor. Biz de kulüp başkanlığından geliyor. Bizim dönemimizde futbolun marka değeri yayıncı kuruluş ve sponsorluklar da çok daha yukarıdaydı. Yaşadığımız talihsiz yönetimsel hatalardan dolayı sporu kendi ruhunun dışına çıkarıp farklı mecralara çektiğimiz için çok değer kaybetti. Sayın Kulüpler Birliği Başkanımız'la da hemen hemen aynı fikirdeyiz" dedi.

"KAÇAK YAYINI BİTİRECEĞİZ"

Kaçak yayınla ilgili gelen soruya İbrahim Hacıosmanoğlu şu ifadeleri kullandı: "Kaçak yayın, futbolun en büyük geliri yayın gelirini etkiliyor. Seçildiğimiz andan itibaren ciddi çalışmalarımız var. Hedefimiz tamamen kaçak yayını engellemek."

"AHLAKLI BAŞARI ÖNEMLİDİR"

Marka değerini yukarı çıkarmak istediklerini söyleyen Hacıosmanoğlu şu ifadeleri kullandı: "Futbolda, elbette başarı önemlidir. Ama ahlaklı başarı hepsinden önemlidir. Bir takım şampiyon oluyor, öteki takımların başarısız addedildiği bir ortamda marka değerini yukarıya çıkaramıyorsunuz. Bu bilinci yerleştirmek istiyoruz Türk futboluna. Sahada yarışacağız. Saha dışında ortak payda var, bunun ortağıyız."

"LAYIK OLDUĞU YERE TAŞIYACAĞIZ"

İbrahim Hacıosmanoğlu, "Federasyon olarak biz yönetim tarafındayız. Futbolu yönetenler kulüpler. Marka değerini yukarı çıkartmak için kulüp başkanlarının sorumluluğu var. Biz bu mentaliteyi Türk futboluna yerleştirirsek marka değerini layık olduğu yere taşırız. Sponsorlarımız da arttıkça, katkıları artacaktır. Türk futboluna daha iyi hizmet etme şansımız olur. Futbolun marka değerini futbol ailesiyle birlikte layık olduğu yere taşıyacağız." şeklinde konuştu.

Serhat Akın'a yapılan saldırıyı kınayan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Biz futbolun barışa, kardeşliğe hizmet etmesini istiyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Serhat Akın'a yapılan saldırıyı tekrar, bir kez daha kınıyorum. Bizim görev yaptığımız süre içerisinde kamuoyunun bilmediği hiçbir nokta olmayacak Türkiye Futbol Federasyonu'nda." sözlerini sarf etti.

"CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR"

"Bu sezonki hakem performanslarından memnun musunuz?" sorusuna TFF Başkanı, "Futbolun her yerini travmaya uğramış bir şekilde devraldık. Hiçbir zaman anında beyaz siyah, siyah beyaz olmuyor. Zamana ihtiyacımız var. Elbette genç, pırıl pırıl kardeşlerimiz var. Genç hakemlerimiz var onları yetiştireceğiz en kısa zamanda. Bu sürede ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Ama hedefimiz saha ve saha dışındaki hataları minimuma indirmek. Ciddi çalışmalarımız var, paylaşacağız zaten. UEFA başkanından yardım istedik bu konuda. Sabit, burada kalacak koordinatör kendilerinden istedik. Onu da belirlediler. Genç, pırıl pırıl arkadaşlarımız var, onları ahlaklı yetiştireceğiz. Sahaya çıktıkları zaman renk, güç ayrımı yapmadan uygulayacak yiğit, yürekli arkadaşlarımız var. Hataları minimuma indirmek hedefimiz. Siz hakemlerin arkasında güven verecek şekilde durursanız, onlar da sahada sizi o şekilde temsil eder. Balık baştan kokar diye atasözü var. Bizim balığın başı sağlam, unsurları da geliştireğiz, yetiştireceğiz. Hep birlikte bu sorunları ortadan kaldıracağız. Birlikte daha güzel günleri, kaliteli hakemleri göreceğiz." dedi.

"KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN"

İbrahim Hacıosmanoğlu ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Biz bu sistemi değiştireceğiz. Babadan oğula, amcadan toruna kalan sistemi değil, yetenekli çocuklarımızı yetiştireceğiz. Kulüplerin de bu konuda şikayetlerini ortadan kaldıracağız. Sahada adeleti sağlamadığınızda futbolun marka değerini hiçbir yere taşıyamazsınız. Sportif başarıların sahada kazanılması için elimizden geleni yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları