"İleride başka isimleri de..."

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılıların 15 yöneticisine seslenerek net mesaj verdi. İşte Aysal'ın açıklamaları burada...

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, masaya yumruğunu sert vurdu... Göreve geldiği ilk günden itibaren üzerinde en çok durduğu proje olan 'kurumsallaşma' konusunda yönetim içinde çatlaklar ve fikir ayrılıkları oluşunca Aysal, sert yüzünü en yakınındakilere de gösterdi.

Perşembe günü Mete Başol'un istifasını istediği yönündeki iddialar üzerine aradığımız Başkan Aysal, 15 yöneticisine seslenip net bir mesaj verdi:

"Program mutlaka kusursuz işleyecek. Mete Başol değil, aynı düşüncede olmadığımız ve kurumsallaşmayı desteklemeyen 15 yönetici de istifa ve süresiz izin hakkını seçebilir. Bu konuşmayı yönetim kurulunda da yaptım."

Peki Ünal Aysal bu konuşmayı neden yaptı? İşte nedenleri...

Aysal'ın kurduğu yeni yapı G.Saray yönetimi içinde krize ve fikir ayrılıklarına neden oldu.  Başkan Ünal Aysal'ın çok kapsamlı bu projesi ve sistemine karşı çıkan isimlerden biri olan yönetici Mete Başol'un istifasını istediği bilgisi kulaktan kulağa konuşuldu.

Kulüp içinde uyuşmazlık dışarıdan belli oluyor

İşte bu konuyu sormak üzere konuştuğumuz Aysal, 'kurumsallaşma' projesinden asla taviz vermeyeceğini özellikle vurguladı...

Mete Başol'un istifa ettiği G.Saray kulislerinde konuşulurken Başkan Aysal, bu konuda kararlı olduğunu sözlerine şöyle devam ederek kanıtladı:

"Şu anda Mete Başol istifasını falan henüz vermiş değil. Kendisi yoğun olabilir. Bizim de kulüp içinde kendi politikalarımız var. Bazı arkadaşlarımız ile uyuşmazlıklarımız da oluyor. Bu da dışarıdan zaten fazlasıyla belli oluyor. G.Saray yönetiminde, bizim koyduğumuz prensiplerde aksi düşünen kişiler varsa ayrılabilirler. Bu dedikodu mutlaka oradan çıktı."

Yani, Mete Başol'un kurumsallaşmaya dönük istifasını istediğiniz doğrumu?

"Evet, kurumsallaşmaya dönük olarak istifasını istediğim doğru. Kurumsallaşma benim için çok önemlidir.
Bunun süratli bir şekilde yapılması lazım. Bu prensibi, düşüncede benimle hem fikir olmayan arkadaşlarımı ben izinli addederim. Bu konuşmayı Yönetim Kurulunda da yaptım..."

Yönetime verdiğiniz mesaj ne yöndeydi?
"Bakın, kurumsallaşma yönünde süratli çalışma yapmak zorundayız. Bu operasyonun bir an önce bitmesi gerekli. Bu düşünceyi benimle mali ve kurumsallaşma yönünde programımızı paylaşmayan arkadaşlar varsa, bu takvimi hızlı bulanlar var ise kendilerini süresiz izinli görebilirler. Buna futbol ve G.Saray çatısı altında her şube, kurum dahil. G.Saray'da artık herkesin görevleri peşinen tespit edilmiş olacak. Herkesin çizgisi belli olacak. Büyük bir özveri ile arkadaşlar çalışıyor ama yakın zamanda her şey kurallara bağlı ve her kurala G.Saray yöneticisi de uymak zorunda olacak."

Başka isimler için de ayrılık söz konusu olabilir mi?
"Yarın öbür gün sadece Mete Başol değil, başka isimleri de görebilirsiniz. Şunu anlayın ki, prensip olarak bizim koyduğumuz şartlara mutabık olmayan yönetim kurulu üyelerine izin alma hakkı verdim. Bu hakkı kullananlar var. İleride, başkaları da kullanabilir."

Buna sizin dışınızdaki 15 yönetici de dahil mi?
"Evet, herkes dahil. Bu fikri G.Saray yönetiminde herkes paylaşmak zorunda. Yoksa söylediğim açık ve nettir."
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları