İstatistikleri alt üst etti

Şubat ayından bu yana G.Saray forması giyen Didier Drogba kazanılan 3 kupada büyük pay sahibi olurken, istatistikleri de alt üst etti.

Golleri, asistleri, kalitesi ve şöhretiyle Galatasaray’a büyük katkı sağlayan Didier Drogba hep başrolde...

İstanbul’a adım attığı 12 Şubat’tan bu yana Galatasaray’ın marka değerine katkı sağlayan tecrübeli golcü, 6 ay içinde müzeye götürülen 3 kupanın kazanılmasında büyük rol oynadı. Rakamlarda da zirveye çıkan Drogba 6 ayda, 20 maçta sarı kırmızılı formayı giydi. Bir çok golde pay sağladı. 3 kez kupa sevinci yaşadı.

İyilik meleği

İlk geldiği günlerde, “35 yaşında ve artık yaşlı” denilen Drogba, herkese parmak ısırttı. Çalışma disiplini, karakteri ve lider özelliği ile herkesi büyüleyen Drogba, saha içi performansı ile de müthiş bir tablo sergiledi. Aynı zamanda bir iyilik meleği de olan Drogba’ya reklam teklifleri yağıyor. Reklam gelirlerinden elde ettiği kazanca ise asla el sürmeyen yıldız golcü, bu paraları ülkesindeki kimsesiz çocuklar için kurduğu Didier Drogba Vakfı’na bağışlıyor.

Elmander’e milli uyarı

G.Saray’dan çocuklarının eğitimi nedeniyle ayrılmak istemeyen Elmander’e, İsveç Milli Takımı hocasından ayar geldi.  Hamren, Elmander’e son uyarısını yaptı ve “Oynamazsa Kallström’ün başına gelenler onun da başına gelir” dedi. Elmander’in adı son olarak Norwich City ile anıldı.

DIDIER DROGBA’NIN KARİYERİ

Marsilya:
30 gol
Chelsea:
157 gol
86 asist
Fildişi Sahilleri:
51 gol
11 asist

DROGBA’NIN G.SARAY BİLANÇOSU

Lig:  5 gol, 6 asist
Devler Ligi:  1 gol
Süper Kupa:  1 gol
Emirates Cup:  2 gol
Özel maç:  1 gol

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları