Galatasaray'ın kulüp doktoru Yener İnce, Burak Yılmaz'ın sakatlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o sözler...
Galatasaray'ın kulüp doktoru Yener İnce, Çaykur Rizespor maçında oyuna girdikten 3 dakika sonra sakatlığının tekrar etmesi nedeniyle çıkan Burak Yılmaz'a maçtan önce gerekli uyarıları yaptıklarını, milli futbolcunun da ilk ağrı hissettiği anda durduğunu söyledi.
Yener İnce, GS TV'de yaptığı açıklamada, Burak'ın çekilen MR'ında herhangi yeni bir bulgu saptanmadığına dikkati çekerek, sakatlıkla ilgili yapılan spekülasyonlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
"Burada acı olan, bazen konuyla ilgili doktor arkadaşların, bazılarının dahi konudan uzak kaldığını gördüm. Bizim Burak için söylediğimiz evreleme, Münih Konsensus sınıflandırmasıdır" diyen Yener İnce, şöyle devam etti:
"Galatasaray, Türkiye'de UEFA sağlık akreditasyonu olan tek kulüp konumunda. Herhangi bir oyuncumuzda sakatlık bulgusu olduğunda UEFA ve orada bu konuyla ilgili bulunan merkezle paylaşıyoruz. Yani herhangi bir oyuncumuzun sakatlığı olduğunda bu durum, otomatik olarak bir formla UEFA'nın bu konudaki merkezine iletiliyor. Standart tedavi programımız da detaylı olarak yazılıyor. Bu akreditasyon çerçevesinde Real Madrid, Bayern Münih gibi takımların da aralarında bulunduğu kulüplerle paylaşılıyor. Bu ortak havuzda toplanıyor. Yaklaşık 30 takımın olduğu havuzda, Türkiye'den sadece Galatasaray var. Burada yer alan tüm takımlar, 18 Ekim 2012'de Münih'te alınmış ortak bir kararla, British Journal'da yayınlanarak literatüre girmiş, bilimsel yayın sonucundaki sınıflandırmayı kullanıyor. Buna 'Münih Konsensus Sınıflandırması' diyoruz. Maalesef Türkiye'de bu işi meslek edinmiş arkadaşlarımız dahi bunu eski 'Stoller Sınıflaması' gibi algılayarak yorum yapıyorlar."
Burak Yılmaz'ın sakatlığının iyileşmesiyle ilgili süre vermediklerini anlatan Yener İnce, tedavi süreciyle ilgili şu bilgileri verdi:
"Benim bilimsel olmayan herhangi bir tedavi programını uygulamayacağımı herkes bilir. Burak'a yapılan tedavi çok açık. Bu yaralanmanın klasik tedavisi olan PRP dediğimiz, oyuncunun kendisinden kan alınarak, o kanın işlenmesiyle üretilen bir serum üstünden uygulanan bir tedavi yöntemiyle ilk olarak ivedilikle başlamıştır. Daha sonra fizik tedavi ve masör-fizyoterapist desteğiyle tedavisi devam etmiştir. Masaj ve tedavi sırasında, çok çeşitli krem ve yağ benzeri malzemeler kullanılır. Bu malzemelerin tümü FDA onayı almış, literatürde yeri olan malzemelerdir."
Yener İnce, Burak'ın çok başarı bir teşhis ve tedavi süreci geçirdiğini vurgulayarak, "Maça girerken de 'en ufak bir ağrı dahi hissedersen bırak' demiştik. O da bunu yaptı. Sekiz günlük süre kısa mıdır? Bizim öngörümüzde kısadır. Ben bununla ilgili olarak gerekli bilgiyi oyuncuyla paylaşmıştım. Burak, bir gün önce çok özel bir teste tabi tutuldu. 40'a yakın hareketin bulunduğu ve içinde sprintlerin de olduğu bir test sonucunda rapor oluşturuldu. Bir risk faktörü söylendi. Bu faktör, normal şartlarda oynamasını belirleyecek faktör. Ancak oyuncunun oynama arzusu, bazen bizim bilimsel olarak öngördüğümüz fikrin önüne geçebiliyor" diye konuştu.
Oyuncunun isteğinin takdir edilmesi gerektiğini söyleyen İnce, "Oyuncunun büyük hata yaptığı söyleniyor ama bunun sonucuna bakmak gerekiyor. Biz Burak'a bununla ilgili gerekli uyarıları yaptık. O da bu uyarılara istinaden ilk ağrı hissettiği anda zaten durdu. Şimdi, Bursaspor maçı için aynı spekülasyonlar yapılacaktır. Oyuncunun tedavi ve hazırlığı, belirlediğimiz program dahilinde sürecek. Testleri devam edecek ve gerekirse riske edilmeyecektir" ifadelerini kullandı