İşte en centilmen takım!

Coca-Cola Akademi U18 Ligi’nde sezonu üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray U18 Takımı, çok anlamlı bir ödülün sahibi oldu. Detaylar ve tüm gelişmeler burada...

Coca-Cola Akademi U18 Ligi’nde Eskişehirspor’u mağlup ederek sezonu üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray U18 Takımı, ligin en centilmen takımı ödülüne layık görülerek anlamlı bir kupayı müzesine götürdü.

Galatasaray Futbol Altyapı Koordinatörü Müfit Erkasap, Galatasaray’ın ligin en centilmen takımı ödülünü kazanmasına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Takımlarının Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü olduklarını belirten Erkasap, “Üçüncülük kupasını getirdiler ama bizim için daha önemlisi centilmenlik kupasını aldılar. En centilmen takım seçildiler. Bizim burada ki hedeflerimizden en önemlisi de budur. Bilhassa genç takımlardaki felsefemiz fair-play üzerinedir. Çocuklarımız bunu aldılar. Bunu düşünen federasyonumuzu da teşekkür ediyorum. Böylesine bir turnuvada böyle bir ödül düşünülmesi hem şimdisi için hem de gelecek için değerli. Bilhassa Türk futbolunun ihtiyacı olduğu bu dönemlerde, hatta bu oyuncularımız profesyonel seviyeye gelip sahaya çıktıklarında aynı duygular ve davranışlar içerisinde olması bizim için önemli. Galatasaray altyapısı olarak bunun üzerinde dikkatle duruyoruz. Bizim için sonuçlar önemli değil, gelişmeler önemli” ifadelerini kullandı.

Oyuncularını ahlaklı ve düzenli birer insan olarak yetiştirmenin kendileri adına çok daha önemli olduğunu vurgulayan Müfit Erkasap, “Bu ödül ufak gibi görünüyor ama bence anlamı çok büyük. Bütün takımlarımız inşallah böyle ödüller alırlar. Bizim için önemli olan eğitim sürecinde bilhassa tabi ki gelişimlerini sürdürecekler ama böyle bir ödülün olması bizim çok daha anlam verici” diye konuştu.

Galatasaray’ın örf ve adetlerine yakışır bir kupa alındığına katıldığını belirten tecrübeli antrenör Erkasap, “Akademimize girdiğiniz zaman onlarca kupa var, birincilikler var; ama bunlar geçmişte kalıyor. Tabi ki kulübü temsilen başarı önemli ama başarıya giden yolda da centilmenliğin önde olması, fair-playin önde olması bizim için çok daha önemli” dedi.

Erkasap sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle Türkiye Futbol federasyonun eğitim dairesinden gerek Tolunay hoca olsun, gerek Cezmi hoca olsun bu konuyla ilgili bizzat telefonla da arayarak bize bu ödülü layık gördüklerini, çok memnun olduklarını söylediler. Bizde tabi ki bundan çok memnun oluyoruz. Bende bu vesileyle konuşmamın içinde tekrar ederek bu bizim çok değerli olarak kabul ettiğimiz başta antrenörümüz Zafer hocaya, futbolculara, bu ödülü düşünen Türkiye Futbol Federasyonu’na teşekkür ediyorum.”

Müfit Erkasap, önümüzdeki dönemde de bu ödüllerden daha fazla almayı hedeflerini belirterek sözlerini noktaladı.

 

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları