İşte o karenin perde arkası!

Ünal Aysal ve Yıldırım’ın Süper Kupa finalini birlikte izlemesinin perde arkasında Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın telefon trafiği var.

G.Saray’ın F.Bahçe’yi yenip Süper Kupa’yı kazandığı maçın sonucu kadar iki kulüp başkanının karşılaşmayı birlikte izlemesi de konuşuldu. Bu gelişmenin perde arkasına ulaşıldı.

İki başkanın bir arada maçı izlemesi için yoğun çaba gösteren Enerji Bakanı Taner Yıldız maça saatler kala Ünal Aysal’ı telefonla arayarak, “Sayın Başkan Aziz Bey’le maçı birlikte izlemenizin birlik beraberliğimize katkısı olacak” dedi.
Ardından Aziz Yıldırım’ı arayan Yıldız, Yıldırım’ın Acun Ilıcalı’nın uçağıyla Kayseri’ye gelmekte olduğunu öğrendi. Aziz Yıldırım’ın maçı locada izleyeceği bilgisinin aktarılması üzerine ise Bakan Yıldız, “Kusura bakmasınlar burada İstanbul kuralları geçerli değildir. Burada Kayseri kuralları geçerlidir. İki başkan da Kayseri kurallarına uyarak maçı beraber izlemeliler” ifadesini kullandı. Yıldız her iki bakana da bu düşüncesini aktardı.

Öte yandan Taner Yıldız memleketi olan Kayseri’deki maça gelmeyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le ilgili de iki başkana şu tavsiyede bulundu: “Yeniden benzer bir müsabakada karşı karşıya gelirseniz maç davetinizi birlikte yapın. Bu tür karşılaşmalarda çizilecek tablo Türkiye’nin birlik ve barışına büyük katkı sağlar.”

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları