Jan Olde Riekerink'in açmazları

Florya'da disiplini sağlayamayan, oynat-oynatma baskılarına direnmeyen ve yardımcısının gönderilmesine ses çıkarmayan Galatasaray'ın Hollandalı hocası Jan Olde Riekerink'in açmazları...

Galatasaray taraftarının gönderilmesini istediği ancak yönetimin "Devam edecek" dediği teknik direktör Riekerink takım içinde disiplini sağlayamazken, yönetimin de işine karışmasına ses çıkarmamasıyla büyük tepki topladı.

İşte son 5 ayda yaşananlar:

1-Serdar Aziz baskısı
Yönetim 12 milyon Euro yatırım yapılan Serdar Aziz'in ilk 10 hafta kadroya alınmamasına tepki gösterdi. Yönetimin Riekerink'e uyarısı sonrasında Serdar jet hızıyla ilk 11'e girdi.

2-Chedjou uyarısı
Chedjou'yu gönderme kararı alan yöneticiler Riekerink'e bunu iletti. İlk 9 haftanın tamamında 11'de olan Chedjou son 7 maçta kesik yedi.

3-Atik operasyonu
Yardımcı antrenör Orhan Atik'in görevine son verilirken Riekerink'e danışılmadı. Hollandalı hoca da ''Yönetimin kararı'' dedi.

4-Sözünü geçiremedi
Hamit'le başlayan, Yasin-Sinan-Selçuk üçüsü ile devam eden kulübeye yönelik tepkiler takımdaki disiplin sorununun özeti. Tuzla maçında Chedjou ve Yasin sorumsuzca oyundan kendilerini artırdı ve Riekerink'in oyuncularına sözünü geçiremediği yine ortaya çıktı.

5-Transfere karışamıyor
Ara transfer listesini Riekerink oluşturmadı. Hollandalı hoca yönetimin sunduğu listeyi onaylamak zorunda kaldı.

6-Maaşı hala ödenmedi
Futbolcuların alacaklarının bir kısmını 10.haftadaki Başakşehir maçı öncesi hesaplara yatıran yönetim Riekerink'e ise 5 aydır hiçbir ödeme yapmadı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları