Juventus'un şampiyonluk hegemonyası üst üste 9. yılında

Teknik direktör Antonio Conte ile başlayan, Massimiliano Allegri ile gelişen şampiyonluk serisine son halkayı Maurizio Sarri ekledi. Takım kaptanı Giorgio Chiellini, art arda 9 şampiyonluğu yaşayan tek isim oldu. Son şampiyonluğa Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo damgasını vurdu.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) şampiyonluğu son yıllarda kimselere bırakmayan Juventus, 2019-2020 sezonunda da ipi göğüsleyerek, üst üste 9'uncu, toplamda 36'ıncı şampiyonluğunu elde etti ve rekorlarını pekiştirdi.

Ligde dün akşam tamamlanan 36. haftasında Sampdoria'yı evinde 2-0 yenen Juventus, son yıllarda tek başına üstünlük kurduğu Serie A'da bir şampiyonluğu daha hanesine ekledi.

Siyah-beyazlı takım, 2011-2012 sezonundan bu yana aralıksız kazanmayı sürdürdüğü Serie A'da kendisine ait olan bir takımın peş peşe şampiyonluk kazanma rekorunu da geliştirmiş oldu.

Juventus, üst üste 9'uncu, toplamda 36'ıncı şampiyonluğunu kazanarak, uzun yıllardır taşıdığı "Serie A'yı en çok kazanan takım unvanını" pekiştirdi. Siyah-beyazlılar, 18'er lig şampiyonluğu bulunan rakipleri Milan ve Inter'e iki katı fark attı ve İtalyan futbolunun açık ara lideri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Juventus ayrıca, üst üste 9'uncu lig şampiyonluğuyla, Avrupa'nın 5 büyük liginde en uzun üst üste şampiyonluk elde etme rekorunun da sahibi oldu.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları