Kadroda SARAY sefası

Geçtiğimiz yıllarda kısıtlı imkânlarla mücadele eden ve rotasyon yapmakta zorlanan sarı-kırmızılıların bu sezonki zengin kadrosu göz kamaştırıyor

Transfer döneminin sona ermesinin ardından Galatasaray’ın kadrosu netleşti.

Ortaya çıkan tablo ise sarı-kırmızılı taraftarları oldukça heyecanlandırıyor. Çünkü geçtiğimiz yıllarda büyük bir kulübe yakışmayacak şekilde kısıtlı imkânlarla mücadele ediyordu Galatasaray. Ön libero için denenmeyen formül kalmamış, stoper Chedjou bile bu alanda kullanılmıştı. Forvette Burak Yılmaz’ın gidişinden sonra taraftara saç baş yolduran Umut Bulut takımın birinci santrforu olmuş, asıl bölgesi kanat olan Podolski mecburen ileri uçta görev alıyordu.

İmdada yetişmesi beklenen Sinan Gümüş’ün sakatlığı ise Aslan’ın elini kolunu bağlamıştı. Sneijder’in olası bir sakatlığında takımın gücü yarı yarıya azalıyordu. Takımda Hollandalıdan başka 10 numara bölgesinde oynayabilecek bir tane isim yoktu... Bu sezon ise bambaşka bir hâle büründü Galatasaray.

Golcüler pusuda bekliyor

En fazla rekabet stoper bölgesinde yaşanacak gibi görünüyor. Chedjou, Semih, Hakan Balta, Serdar Aziz ve Koray Günter’in vereceği forma savaşından sadece iki futbolcu galip çıkacak. Cavanda, Sabri ve Linnes ise sağ beki kapatmak için birbirleriyle mücadele edecek.

Orta alanda da forma aslanın ağzında. Sneijder, Bruma, Yasin, Selçuk, De Jong, Tolga, Josue ve Hamit’ten oluşan orta saha göz kamaştırıyor. Podolski ve Sinan Gümüş ise hem kanatlarda, hem de santrforda görev alabilmesiyle joker pozisyonundalar. İleri uçtaki zenginlik de dikkati çekiyor. Eldeki isimler Eren Derdiyok, Podolski, Sinan Gümüş ve Sigthorsson.

Tek santrfor olarak şu andaki formuyla ilk 11’e en yakın isim Derdiyok. Teknik Direktör Jan Olde Riekerink’in tatlı bir sıkıntı yaşadığı kesin ve özellikle forvette nasıl bir tercih yapacağı merakla bekleniyor.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları