"Kara boğa" hazır

Galatasaray'da yeni transfer Dany Noenkeu, Ujfalusi'nin yokluğunda büyük ihtimalle sarı-kırmızılı takımla Fenerbahçe karşısında ilk resmi maçına çıkacak.

Galatasaray'ın bu sezonki ilk transferi olan Dany Nounkeu, Ujfalusi'nin yokluğunda sarı-kırmızılı takımda ilk resmi karşılaşmasına Fenerbahçe maçında çıkacak. Çek oyuncu Ujfalusi'nin geçen sezondan kalan cezası nedeniyle Süper Kupa Finali'nde forma giyememesi nedeniyle, Teknik direktör Fatih Terim derbi mücadelesinde Kamerunlu oyuncuya görev verecek.

Takıma katıldığı günden bu yana gösterdiği performansla Semih Kaya, Ujfalusi ikilisini zorlayacağını gösteren Dany'e, Fenerbahçe derbisinde oynamak kısmet olacak. Derbide Semih Kaya'nın partnerliğini yapacak oyuncu hazırlık kampının en çalışkan isimleri arasında yer aldı.

3.300.000 Euroluk bonservis bedeliyle Galatasaray'a katılan Dany, ilk çıktığı Torku Konyaspor hazırlık karşılaşmasında Semih Kaya ile birlikte savunmanın göbeğinde görev alarak 45 dakikalık performansı ile Fatih Terim'den tam not almıştı. Lazio ve Olimpija Ljubljana ile oynanan hazırlık maçlarında da Ujfalusi'nin yerine ikinci yarılarda oyuna dahil olan Kamerunlu savunmadaki sağlam görüntüsüyle dikkat çekti.

Genç Semih ile birlikte aynı menajerle çalışan Dany'nin en büyük destekçisi de Eboue ile birlikte yine Semih Kaya. Hızı, hamle zamanlaması, atletizmi ve fiziksel avantajıyla sezon boyunca savunma rotasyonuna derinlik kazandıracağını gösteren Dany, Terim'in de ne kadar doğru bir tercih yaptığının en açık göstergesi.

Afrikalı oyuncu, hatırlanacağı üzere Gaziantepspor'daki başarılı performansı ile Kamerun Milli Takımı'na kadar yükselmişti. İlk maçını Demokrotik Kongo karşısında oynayan başarılı savunma oyuncusu rakip forvetlere geçit vermemiş ve ilk maçında 90 dakika forma giyerek 1-0 galibiyetle ayrılmıştı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları