Kazakistan futbolu, Galatasaray'a emanet!

Galatasaray Kazakistan Akademisi Direktörü Erdinç Eraslan, çalışmalarıyla ilgili olarak Kazak basınına açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın Kazakistan'daki futbol okullarının başında yer alan Erdinç Eraslan, Kazak basınına açıklamalarda bulundu.

İşte Galatasaray-Kazakistan'ın direktörü Erdinç Eraslan'a sorulan sorular ve çarpıcı yanıtları:

"Galatasaray, bir süredir Kazakistan'da Galatasaray Akademisi için çalışmalarını sürdürüyor ve daha uzun yıllar burada çalışmayı amaçlıyor. Burada birçok yetenekli çocuğu futbola kazandırdık."

- Neden Almatı'yı tercih ettiniz?

- Almatı, Asya'nın en büyük mega-şehirlerinden bir tanesi. İlk futbol okulunu Mart 2015'te ilk okulu açtık. Buradaki çocukların sayısı kısa sürede 140'a ulaştı. 3 ay sonra Kaskelen'de ikinci futbol okulunu açtık ve burada 50 çocuk oldu. Mayıs 2016'da Talgar'da üçüncü futbol okulunu açtık. Talepler durmuyor. Almatı çok büyük bir yer ve çocukların futbol oynayabilecekleri yer olmadığı için talep de artıyor. Kaskelen ve Talgar'daki akademilerimize trenle gidiyorlar. Ayrıca, onların futbol aktivitelerini okullarına engel olmayacak ve teşvik edecek şekilde aileleriyle birlikte ayarlıyoruz."

- Galatasaray'ın Kazakistan'daki amaçları nelerdir?

"Asıl amacımız Kazak gençlerini profesyonel futbola kazandırmak. Onları profesyonel bir şekilde eğitiyoruz. Buradaki antrenörlerin tamamının UEFA Pro lisansı var.

Ayrıca, biz burada Kazakistan ile Avrupa arasındaki en büyük köprüyüz. Kazak futbolunun seviyesini artırıyoruz. Ayrıca, burada başarılı olan çocukları da Galatasaray'a kazandıracağız. Gelecekte belki bir Kazak takımıyla da anlaşma sağlarız. Böylece, yerel futbola da katkı sağlamış oluruz."


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları