''Lig sonuncusu hangi takım?''

Cüneyt Tanman, Eskişehirspor-Galatasaray mücadelesindeki performansları değerlendirirken, hangi takımın sonucu olduğunu anlamanın zor olduğunu belirtti.

Bir dönem Galatasaray Yönetimi'nde de görev yapan spor yazarı Cüneyt Tanman, Eskişehirspor yenilgisini değerlendirdi.

Cüneyt Tanman, kadro yetersizliğine dikkat çekerken, Galatasaray'ın hücumdaki verimsizliğinin altını çizdi.

''Galatasaray’da tuhaf bir sakatlık sıkıntısı var. İlk 11’de maça çıkan oyuncuların çoğu yedek, kulübedekilerin çoğu da öyle. 3 tanesi alt yapıdan. As kadrodan bu kadar önemli oyuncu yokken çıkabilecek kadroya bir eleştiri yapmak haksızlık olur. İlk defa yanyana oynayan stoperler, yumuşak bir orta alan göbeği... Hücuma gitmemeye yemin etmiş, sadece rakibi kontrol etmeye şartlanmış bir ön blok.

Bilal’in rakibe çarpmasına rağmen harika diyebileceğimiz bir vuruşu ve gelen ilk gol... İlk yarıda başka bir tane atağı olmayan Galatasaray... Piyango gibi gol sonrası tamamen defans yapan bir takımın gol yememesi mümkün değildi. Bu kadar yedek oyuncudan kurulu bir Galatasaray’ın bile oyunu bu kadar geride kabul etmesi kabul edilir bir şey de değildi. Başlangıçta biraz Emre, birazda Podolski’nin çabaları sadece bu kadar.

Düşünün ki santrfor Umut ilk defa 42’de topa değdi. Galatasaray’da bekler rakip kaleye hiç yaklaşmadı, sağdan Linnes’in bölgesinde Eskişehir atak üstüne atak geliştirdi. Topa sahip olan, 3 önemli pozisyon yakalayan evsahibi takım, nihayetinde hak ettiği golü bulan taraftı.

Bu durum sürdürülemezdi. Umut’un çıkıp kurtarıcı olarak Tarık Çamdal değişikliği Hollandalı alt yapı hocasının müthiş keşfi idi. Ama muhtemelen devre arası soyunma odasında rakip kaleye gitme konusunda bir motivasyon konuşması geçti. Galatasaray önde başlayıp skoru lehine çevirse de bunu koruma şansı çok zayıftı. Eskişehir zaten Linnes’in bölgesinden, Muslera’nın da hatalarından faydalanıp 4. sayıyı buldu.

Galatasaray’da bireysel performanslara falan girmeye gerek duymuyorum. Sadece takımları tanımayan birileri için dün akşam maçı izlediklerinde ligin sonuncusu kim dedirtecek bir maçtı kısaca. Eskişehirspor, Samet hoca ve bulunduğu yere isyan eden oyuncularla müthiş bir mücadele örneği gösterdi ve kurtuluş yolunda müthiş bir galibiyet elde etti. Tebrikler Eskişehir....''

KAYNAK: Meydan Gazetesi
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları