"Mbaye Diagne'ye acilen uyarı gönderin"

Galatasaray'da teknik heyetin yeni sezonda düşünmediği Mbaye Diagne'nin sosyal medya paylaşımına tepki geldi.

Galatasaray'da sosyal medyayı en çok kulanan futbolculardan biri olan Mbaye Diagne'nin instagram hesabından "Ayrılmıyorum! Suudia Arabistan'a gitmeyeceğim" şeklindeki paylaşımları taraftarı kızdırırken, Sabah Gazetesi yazı Levent Tüzemen çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Mbaye Diagne'nin taraftarlar restleşmesini eleştiren Levent Tüzemen, sarı-kırmızılı yönetimin Senegalli ismi uyarması gerektiğini dile getirdi. İşte Levent Tüzemen'in o yazısı...

"Sosyal medya doğru kullanılırsa iletişim konusunda inanılmaz faydalı olur. Ancak sosyal medyayı kullananları "Bilgi olmadan fikir sahibi olmak" anlayışından arındırmak gerekir. Bilgi kirliliğini, hakareti, dedikoduyu ve her türlü provokasyonu önlemek için sosyal medya hesapları T.C. kimlik numarası ile açılabilmelidir. Hesapların muhatabı ile birlikte caydırıcı cezalar da olursa "Feyk" ve "Troll" hesaplar biter. Sosyal medya bağımlısı Diagne'nin attığı kontrolsüz tweetler kendisinin ve yönetimin başını ağrıttığı gibi taraftarı da öfkelendiriyor. Diagne'nin, taraftarlarla restleşmesini cahilce buluyorum. Galatasaray taraftarının da büyük paralarla alınan Diagne'ye "Defol git" demesini doğru görmüyorum.

Yönetim acilen Diagne'ye uyarı göndermelidir. Kulüp yöneticileri, "Futbolcu-taraftar" polemiğini önlemek için yerli ya da yabancı oyunculara imza attırdıkları gün yaşadıkları ülkenin, camianın ve taraftarların hassasiyetleri konusunda bilgi vermelidir. Hatta yönetimler sözleşmeye "Kulübü yıpratacak, taraftarı kızdıracak söylemlerde bulunmayın"şeklinde cezayı da içerecek bir madde koymalıdır."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları