Mehmet Demirkol: ''Fazlasıyla umutluyum!'

Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi rövanş maçında oynayacağı Barcelona maçını Fanatik Gazetesi'ndeki köşesinde kaleme aldı.

Demirkol'un yazısının tamamını Fanatik Gazetesi'ni satın alarak okuyabilirsiniz.

İşte Mehmet Demirkol'un yazısı:

''Konya maçından sonra Barça'dan önce, hemen herkes gibi ben de oldukça endişeliydim... 
Ancak Torrent'in rakibi kendi takımından daha iyi tanıması ve Terim'in Avrupa şablonlarını reddetmeyişi, bu endişeyi yok eden bir oyun ortaya çıkardı. Beğenir ya da beğenmezsin, ama gittikçe daha olgun bir görüntü çiziyor. 

Maç planlamaları dışında, Beşiktaş maçı sonrası Kerem'i sırtına alışının da taraftar gözünde iyi bir intiba bıraktığını, aradaki buzları erittiğini söyleyebiliriz. Terim sonrası taraftarın ısınması kolay değil ama yol aldığı da kesin. 

Çebi tuzağa düştügünü fark etti!

Galatasaray, hem Barça maçı hem de derbinin psikolojisini de iyi yönetti. Erteleme polemiğindeki sertlik, bütünleşmeye yol açtı.

Belki de devre arasında stadı terk eden Ahmet Nur Çebi, bu tuzağa düşmüş olmanın kızgınlığıyla bunu yaptı. Şimdi anlaşılıyor ki, psikolojiyi düşürmek konuk ekibin işine gelirmiş.

Takımın maça pencereleri yumruklayarak gelişi, Terim dönemi ritüellerinden... Bu havayı, bu psikoloji sayesinde yakaladılar. 

Şimdi sezonun en önemli maçı öncesi yine temel plana dönülecektir. Arada 72 saat var ve bir yorgunluk olacağını düşünmek bilime aykırı. Aksine, ritim bu tip maçlarda önemlidir. 

Öte yandan Galatasaray savunması artık Xavi için bir sürpriz olmaktan çıktı. Dolayısıyla yeni bir plan geliştirerek maça çıkacaktır. 

Deplasman golü uygulamasının kalkması an itibarıyla büyük avantaj. Ama asıl önemlisi, aslında kontrol edilmesi gereken 1 numaralı oyuncuları Kerem'i, Beşiktaş maçında 3 kez demarke şekilde pozisyona sokmuş olmaları. Bu, Xavi'yi düşündürecek. 

İlk maç öncesinde endişeliydim.

Şimdi fazlasıyla umutlu.''

 


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları