Melo'nun unutamadığı gol!

Felipe Melo GSTV'de yayınlanan 'Adım Adım Şampiyonluğa' programında şampiyonlukla noktalanan sezonu değerlendirdi

Felipe Melo GSTV'de yayınlanan 'Adım Adım Şampiyonluğa' programında şampiyonlukla noktalanan sezonu değerlendirdi. Bütün bir sezonu düşünüce ortaya bir şampiyonluk resmi çıktığını belirten Felipe Melo, başarının gelmesinde takımın havasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Galatasaray ezeli rakibinin sahasında şampiyonluğunu ilan etti. Pek çok anlamı var bu şampiyonluğun ama en çok anlamı bu katıyor. Bu konu hakkında ne diyeceksin?
"Bütün bir sezonu düşününce bana tam bir şampiyonluk resmi gösteriyor. Her maç gösterdiğimiz mücadele, takım olarak sezon boyu düşündüklerimiz ve hedeflerimiz bize sonunda o kupaya ulaştırdı. Burada önemli olan sezon başından beri konuştuğumuz şampiyonluğu kazanmaktı. Amaç kimin sahasında olursa olsun şampiyonluğa ulaşmaktı. Fenerbahçe gibi bir rakip karşısında şampiyon olmak da bu duruma daha özel bir anlam kattı tabi ki ama önemli olan şampiyon olmaktı."

Kutlamalarda taraftarlar sana büyük bir ilgi gösterdi. Bu konu hakkında ne demek istersin?
"Unutamayacağım bir yıl yaşadım. Her zaman Allah’a şükrettim. Çünkü Galatasaray gibi büyük bir kulübe geliyorsunuz ve bir şampiyonluk yaşıyorsunuz. Bu kadar kısa zamanda adapte oluyorsunuz ve taraftar sizi kabul ederek inanılmaz bir ilgi gösteriyor. Şimdi artık tatil zamanı biraz dinleneceğim. Geleceğim hakkında bir şey bilmiyorum ama umarım Galatasaray’da uzun zaman bu tip başarılara devam ederim."

Sene başında çok iyi bir takım kuruldu. Bu kadar kısa sürede başarı gelmesini neye bağlıyorsun?

"Başarının gelmesini istiyorsanız transferlerin çok önemi var ama takım içindeki hava çok önemli bence. Eğer o havayı yakalayamasanız ne olursa olsun başarı gelmiyor. Belki dünyanın en iyi oyuncularına sahip olmayabilirsiniz ama o havayı yakalarsanız başarı da kendiliğinden gelir. Biz de bu sene bunu yakaladık. Oynayan, oynamayan hep birbirimize destek verdik. Sahada hep birbirimiz için mücadele verdik ve otomatikman başarı geldi."

Bu sene 12 gol kaydettin. Senin için en özel gol ve en unutamadığın anı hangisi?

"Birçok gol attım ama unutamadığım maç ve gol ilk yarıdaki 3-1 kazandığımız Fenerbahçe maçı. Çok önemli bir maçta ve yedi sekiz gol atabileceğimiz bir maçta üç gol atabildik. Orada ki attığım gol şu açıdan önemliydi; taraftarımız stadı tamamen doldurmuştu, ailem ordaydı. Sonuçta aradaki ezeli rekabeti biliyoruz. Fenerbahçe’ye karşı ilk derbi golüm olduğu için o maçı ve o golü unutamam."

Taraftara ne söylemek istersin? Bu sene müthiş destek verdiler ve sana da her fırsatta sevgilerini gösterdiler.
"Buradan önemli bir mesaj vermek istiyorum. Çok önemli bir şampiyonluk yaşadık ama bu sadece futbolcuların şampiyonluğu değil. Taraftarların, çalışanların, bütün personelin şampiyonluğu. Mutfağın aşçısına kadar herkesin şampiyonluğu. Çünkü onlar da çok hak ettiler. Onlar da bizim yanımızdalardı. Taraftar tabi ki inanılmazdı. Hiçbir zaman bize desteklerini esirgemediler. Bir de şöyle bir şey var. Herkes size karşı, kimse sizin şampiyonluğunuzu istemiyor ama ne olursa olsun Allah gerçekten sezon boyunca Galatasaray’ın yanındaydı. Bizim yanımızdaydı. İyinin doğrunun yanındaydı. O yüzden benim için de çok önemli bir şampiyonluktu. Çok zor geçen sezonun ardından gelen bir şampiyonluk. Şu anda tabi ki çok mutluyum. Ülkeme şampiyon olarak dönüp tatil yapacağım. Onun için ayrıca mutluyum. "
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları