Mevlüt, Ibra'yı bile solladı!..

Galatasarayımızın transfer listesinin ilk sıralarında yer alan Mevlüt Erdinç, gösterdiği performans ile bu sezon Zlatan Ibrahimovic'i bile solladı. İşte o rakamlar burada...

Galatasarayımızın görüşmelerde bulunduğu Mevlüt Erdinç, bu sezon Fransa Lique 1 takımlarından Saint-Etienne'de müthiş bir performans sergiledi. Transferin flaş ismi Mevlüt'ü bu denli değerli kılan sadece TFF'nin 5+3 kuralı değil aslında.. İşte Mevlüt Erdinç'in bir sezonu...

* A Milli takım forması giyen oyuncularımızdan Mevlüt Erdinç bu sezon Fransa Ligue 1’de isabetli şut yüzdesi en başarılı oyuncu oldu. Oynadığı 31 maçta toplamda 80 şut çekip 43 isabet sağlayan ve %53,8 oran yakalayan Mevlüt böylece Ibrahimovic, Lavezzi, Cavani, Kalou, Gomis, Gignac gibi ünlü oyuncuları geride bıraktı.

* Sezona Rennes takımında başlayan ve 4 maçta 1 gol atan Mevlüt Erdinç, ilk transfer dönemi bitmeden Saint-Etienne takımına geçti. Yeni takımında toplamda 27 lig maçında 11 gol atan Mevlüt böylece sezonu 4.sırada tamamlayan Saint-Etienne’in en golcü oyuncusu oldu.

* Mevlüt Erdinç 2005-06 sezonundan beri Fransa Ligue 1’de forma giyiyor. Sochaux, Paris Saint-Germain, Rennes ve Saint-Etienne formaları giyen Mevlüt Erdinç 228 maçta 74 gol attı. Maç başına 0,32 gol ortalaması yakalayan Milli oyuncu kariyerinin en golcü sezonunu 2009-10 sezonunda Paris Saint-Germain forması giyerken attığı 15 golle yaşamıştı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları