Millilerden ilk zafer geldi

A Milli Takımımız, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 4. maçında Kosova ile karşılaştı. A Milliler, Kosova karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Türkiye 2 - 0 Kosova! A Milli TakımımızDünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 4. maçında Kosova ile karşılaştı. Türkiye, 90 dakika sonunda sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

A Milli Takımımıza Kosova karşısında galibiyeti getiren golleri 51. dakikada Burak Yılmaz ve 55. dakikada Volkan Şen kaydetti.

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız I Grubu'nda puanını 5'e çıkarırken, Kosova 1 puanda kaldı. Türkiye, gruptaki 5. maçında 24 Mart'ta Finlandiya ile karşı karşıya gelecek.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Kosova ile oynanan karşılaşmada, milli takımın ilk 11'inde uzun bir aradan sonra yeniden Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül'e yer verdi. 2016 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra 3'ü resmi, biri hazırlık olmak üzere 4 maçta aday kadroya alınmayan 4 futbolcu, 143 gün sonra kırmızı-beyazlı formayı yeniden giydi.

A Milli Takımımız, Kosova karşısında karşılaşmaya daha iyi başladı. Milliler daha fazla topla oynarken, rakip savunma arasında boşluklar aradı.

Mücadelenin 19. dakikasında rakip sahanın sağ kanadında bir serbest vuruş kazandık. Serbest vuruş için topun başına Hakan Çalhanoğlu ve Selçuk İnan geçti. Hakan topu ceza sahasına doğru havalandırdı. Mehmet Topal arka direkte kafa vuruşunu gerçekleştirdi ancak top kaleci Samir Ujkani ve direğe çarparak oyun alanına geri döndü. Pozisyonun devamında Kosova savunması topu uzaklaştırdı.

BASKIMIZ ARTTI ANCAK KALECİ UJKANI'Yİ GEÇEMEDİK

Baskımız bu dakikadan sonra da devam etti. Savunmadan çıkmaya hazırlanırken, Mehmet Topal topu rakip savunmanın arkasına koşu yapan Volkan Şen'e gönderdi. Volkan ceza sahasının solunda topla buluştu. Volkan, rakibini karşısına alıp topu soluna çekti ve kaleye vuruşunu yaptı. Volkan'ın etkili vuruşunu kaleci Samir Ujkani son anda kornere çelmeyi başardı. Kullanılan korner sonrasında savunma yine topu uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın 30. dakikasında bu kez sol kanatta bir serbest vuruş kazanıdk. Topun başına yine Hakan Çalhanoğlu geçti. Hakan, kaleye çok uzak mesafe olmasına rağmen sert ve düzgün bir şut çıkardı ancak yine kaleci Samir Ujkani'yi geçemedi. Hakan'ın şutunda Ujkani topu tam köşeden çıkarmayı başardı.

SON DAKİKADA NEFESLERİMİZİ TUTTUK! DİREK...

Kosova ilk yarı boyunca oyunu daha çok kendi yarı sahasında kabullense de zaman zaman cılız ataklarla etkili olmaya çalıştı. İlk yarının son dakikasında konuk ekip maçtaki en tehlikeli pozisyonunu buldu. Sağ kanattan gelişen Kosova atağında Valon Berisha topu ceza sahamıza yerden gönderdi. Vedat Muriqi topu bekletmeden kaleye gönderdi ve top yan direkten geri döndü. Pozisyonun devamında Berisha kale önüne topu sert bir şekilde çevirdi ve bu pozisyonda da kalecimiz Volkan Babacan topun kontrolünü sağşamayı başardı.

İlk 45 dakikada skoru değiştirecek gol gelmedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

Fatih Terim oyuna ilk müdahalesini de ikinci yarının başında yaptı. A Milli Takımımızda, ilk yarının etkisiz isimlerinden Oğuzhan Özyakup kenara gelirken, oyuna Yunus Mallı dahil oldu.

VE ANTALYA'DA İKİNCİ YARI GOLLERLE BAŞLADI

A Milli Takımımız ikinci yarıya da baskılı başladı. Yunus Mallı sağ kanattan aldığı topla ceza sahasına doğru hareketlendi ve pasını ceza sahasındaki Burak Yılmaz'a verdi. Burak topu alıp kaleye döndü ve yerden vuruşunu gerçekleştirdi. 51. dakikada Burak'ın vuruşunda top ağlarla buluştu ve Kosova karşısında 1-0 öne geçtik.

Bu golden kısa bir süre sonra 55. dakikada Arda Turan'ın pasına Burak Yılmaz hareketlendi. Burak kaleci ile karşı karşıya aşırtma bir vuruş yaptı ancak top üst direkten döndü. Altıpasta dönen topa Volkan vurdu ve top ağlara gitti. 55. dakikada A Milli Takımımız, Volkan Şen'in golüyle skoru 2-0'a getirdi.

2-0'DAN SONA OYUNUN TEMPOSU BİRAZ DÜŞTÜ

Üst üste gelen iki golden sonra oyunun kontrolü yine A Milli Takımımızda kalırken, karşılaşmadaki tempo biraz olsun düştü. Kosova yine oyunu kendi sahasında kabullenirken, yine hızlı hücumlarla gol aradı.

73. dakikada ceza yayının önünde topla buluşan Vedat Muriqi, topu soluna çektikten sonra şutunu çekmek istedi ancak savunmamız araya girdi ve top kornere gitti.

Mücadelenin 76. dakikada hafif sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemeyen Volkan Şen, kenara geldi. Fatih Terim, Volkan Şen yerine oyuna Medipol Başakşehir'in genç oyuncusu Cengiz Ünder'i aldı.

Son 15 dakikada oyunun temposu iyice düştü. Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı ve Türkiye, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 4. maçında Kosova'yı 2-0 maülup etmeyi başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
19. dakikada Türkiye, Mehmet Topal ile gole çok yaklaştı. Hakan Çalhanoğlu'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Mehmet Topal kafayı vurdu, kaleci Ujkani'nin müdahale ettiği top yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. 
24. dakikada hızlı gelişen Kosova atağında Vedat Muric, Gökhan Gönül'den önce kayarak topu kontrol etti. Muric, ceza yayına yaklaşır yaklaşmaz sert vurdu, top farklı şekilde üstten auta gitti. 
25. dakikada Arda Turan'ın uzun pasıyla sağ kanattan bindiren Volkan Şen, ceza sahası içinde topla buluştu. Volkan, karşısındaki rakibini geçer geçmez sağ çaprazdan sol ayağıyla çok sert vurdu. Köşeye giden topu kaleci Ujkani son anda uzandı ve kornere çeldi. 
27. dakikada Hakan Çalhanoğlu, kaleyi cepheden gördüğü pozisyonda yaklaşık 25 metreden şut attı. Kalecinin kucağından seken ve boşta kalan topu, savunma kornerle önledi. 
30. dakikada Türk Milli Takımı, Mehmet Topal'a yapılan faulle Kosova ceza sahasının solundan serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu frikikte meşin yuvarlağı doğrudan kaleye gönderdi. Kaleci Ujkani, soluna giden sert şutta topu kornere çeldi. 
40. dakikada Arda Turan'ın pasıyla Hasan Ali Kaldırım sol kanatta topla buluştu. Hasan Ali'nin ceza sahasına gönderdiği topta Volkan Şen altı pas üzerinde kafayı vurdu, yere de çarpan top kaleciden döndü. Boşta kalan topu Volkan tamamlamak istedi ancak savunmanın da müdahalesi sonrasında Volkan'a çarpan meşin yuvarlak auta gitti. 
45. dakikada Volkan Şen'in sağ kanattan yaptığı ortada Burak Yılmaz ceza sahası içinde topa kafayı vurdu, meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı. 
45+1. dakikada Kosova etkili geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Rashica'nın pasında Berisha topa sert vurdu. Yan kale direğine çarpan top, oyun alanına döndü. 
Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
51. dakikada Türkiye, Burak Yılmaz'ın golüyle öne geçti. Hızla ceza sahasına giren Yunus Mallı, Burak Yılmaz'a pasını verdi. Kaleye sırtı dönük olan Burak, dönerek yerden vurdu ve kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 1-0 
55. dakikada ay-yıldızlılar ikinci golü buldu. Arda Turan, defansın arkasına sarkan Burak Yılmaz'a pasını gönderdi. Burak, ceza sahası içinde topa son anda aşırtma bir vuruş yaptı. Üst direkten dönen topu Volkan Şen ağlarla buluşturdu: 2-0 
60. dakikada Rashica'nın sağ kanattan yaptığı ortada top, Hasan Ali Kaldırım'a çarptı ve kaleye yöneldi. Volkan Babacan son anda topu kornere gönderdi. 
61. dakikada Kosova gole yaklaştı. Berisha'nın sol kanattan kullandığı kornerde, ceza sahası içinde Rrahmani topa kafayı vurdu. Volkan Babacan topu iki hamlede kontrol etti. 
Kalan dakikalarda başka önemli pozisyon olmadı ve Türkiye, Kosova'yı 2-0 mağlup ederek, ilk galibiyetini aldı.

Türkiye: 2
Kosova: 0
Stat: Antalya
Hakemler: Tamas Bognar, Balazs Buzas, Zsolt Varga (Macaristan) 
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Ahmet Çalık, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım, Volkan Şen (Dk. 76 Cengiz Ünder), Oğuzhan Özyakup (Dk. 46 Yunus Mallı), Selçuk İnan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz (Dk. 87 Cenk Tosun)
Kosova: Ujkani, Perdedaj, Rrahmani, Pnishi, Kololli, Alushi, Rashica, Shala, Berisha, Zeneli, Muric
Goller: Dk. 51 Burak Yılmaz, Dk. 55 Volkan Şen (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 21 Rrahmani, Dk. 36 Alushi (Kosova), Dk. 44 Burak Yılmaz (Türkiye)

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları