Müthiş heyecan başlıyor...

4 grupta 16 takımın mücadele edeceği EURO 2012 1 Temmuz'a kadar sürecek... Turnuvanın açılış maçı Polonya ve Yunanistan arasında oynanacak...

Bu akşamdan itibaren tüm dünyanın gözü 23 gün boyunca Polonya ve Ukrayna'da olacak...

İki ülkenin ortaklaşa düzenleyeceği 14. Avrupa Futbol Şampiyonası bugün start alacak.

FİNAL UKRAYNA'DA OYNANACAK

4 grupta 16 takımın mücadele edeceği bu dev organizasyonun açılış maçı 19.00'da ev sahibi Polonya ile Yunanistan arasında oynanacak. 21.45'te ise Rusya ile Çek Cumhuriyeti karşı karşıya gelecek.

Şampiyonanın final maçı ise 1 Temmuz'da Ukrayna'da oynanacak. Baraj maçında Hırvatistan'a elenen Milli Takımımız'ın yer alamayacağı organizasyonun en büyük favorisi olarak son dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya gösteriliyor.

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'lı Almanya da turnuva öncesi rakiplere korku salıyor. Son dünya ikincisi Hollanda ile yeniden çıkış arayan Fransa diğer dikkat çeken takımlar.

İLK İKİ TURLAYACAK

Euro 2012'de maçlar Polonya'da Varşova, Wroclaw, Gdansk ve Poznan'da, Ukrayna'da ise Diev, Donetsk, Lyiv ve Kharkiv'de oynanacak. Gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çapraz eşleşmeyle çeyrek finalde karşılaşacak.

500 MiLYON KiŞi iZLEYECEK

19.00'da düzenlenecek açılış seramonisinde 12 dakikalık bir gösteri sunulacak ve görsel bir şova imza atılacak.

Her zaman müthiş bir heyecana sahne olan Avrupa Futbol Şampiyonası bu kez Polonya ve Ukrayna'da sahne alacak... Bu dev organizasyonun tüm Avrupa'da 500 milyon kişinin televizyondan takip etmesi bekleniyor. Tüm maçların biletleri tükenirken, final maçının biletleri karaborsaya düştü.

YUNANİSTAN KORKUSU!

Komşu, Euro 2004'ün açılışında ev sahibi Portekiz'i 2-1 yenmiş, ardından da şampiyonluğa ulaşmıştı.

Yunanistan bugün de açılış maçında ev sahibi Polonya ile karşılaşacak. Herkes birbirine "Aynı mucize tekrarlanır mı" diye soruyor.

TÜRKİYE'Yi ÇAKIR TEMSİL EDECEK

Belki Milli Takımımız, Euro 2012'de olmayacak ama Türk hakemliliğin gururu Cüneyt Çakır, bu dev organizasyonda görev yapacak.

Dün yapılan açıklamada Çakır'ın pazartesi günü, Ukrayna ile İsveç arasındaki maçta düdük çalacağı açıklandı. Çakır'ın performansına göre çeyrek ya da yarı final yönetebileceği konuşuluyor.

SÜPER LiG'DEN 9 YILDIZ

Son iki yılda müthiş bir çıkış yakalayıp elit kategoriye yükselen Cüneyt Çakır şimdi de Euro 2012'de boy gösterecek.

Euro 2012'de Süper Lig kulüplerinin kadrosunda yer alan 9 futbolcu forma giyecek. Fenerbahçe'nin yeni transferi Dirk Kuyt, Hollanda'nın önemli bir silahı olacak. Ayrıca Baros, Sivok (Çek Cum.), Grosicki, Adrian (Polonya), Holmen, Elmander (İsveç), Quaresma, Almeida (Portekiz) bu büyük organizasyonda boy gösterecek.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları