Nando 5 yılda Avrupa'nın zirvesine rakip oldu!

Sezona kupayla başlayan Galatasaray’ın ligde de en belirleyici ismi olacağının sinyallerini veren Fernando Muslera, kupa sayısı bakımından Avrupa’daki kaleciler sıralamasında 3. basamakta kendine yer buldu.

Spor Toto Süper Lig öncesinde Turkcell Süper Kupa zaferiyle moral bulan Galatasaray’da, öne çıkan isim Fernando Muslera oldu. Uruguaylı file bekçisi karşılaşmadaki başarılı kurtarışları ve penaltılardaki iki kurtarışıyla zaferin baş mimarı olurken, sezon içinde de sarı-kırmızılı takımın en belirleyici ismi olacağının sinyallerini verdi.

Galatasaray’a transfer olduğu dönemden bu yana 10 kupa zaferi yaşayan Fernando Muslera, Avrupa’daki rakipleriyle de kıyasıya bir rekabet içerisinde yer alıyor.

Sarı-kırmızılı forma altında 10 kupa zaferi yaşayan Muslera, bu özelliği ile Avrupa’nın en önemli kalecileri arasında da 3. sırada yer alıyor. Avrupa’da 2011/2012 sezonundan (Muslera’nın Galatasaray’a geldiği sezon) itibaren Fernando Muslera’dan daha çok kupa kazanan sadece 2 kaleci bulunuyor. Bayern Münih file bekçisi Manuel Neuer ve Paris Saint Germain’de forma giyen Salvatore Sirigu’nun kariyerinde 2011/2012’den itibaren 12 kupa zaferi bulunuyor.

Bu iki başarılı ismin ardından 10’ar kupa zaferiyle Fernando Muslera ve Juventus’un tecrübeli file bekçisi Gianluigi Buffon geliyor.

İşte 2011/2012 sezonundan itibaren Avrupa’nın en çok kupa kazanan kalecileri (Kulüp bazında)

Manuel Neuer - 12
Salvatore Sirigu - 12 (Fransa'da 1 kupa fazla oynanıyor)
Fernando Muslera - 10
Gianluigi Buffon - 10
Marc-Andre ter Stegen - 8
Thibaut Courtois - 7
Iker Casillas - 7
Claudio Bravo - 8
Petr Cech - 6
Kevin Trapp - 5
David De Gea - 4
Joe Hart - 4
Roman Weidenfeller - 4
Jan Oblak - 4
Keylor Navas - 3
Hugo Lloris - 2
Rui Patrício - 2

HABER: Gökmen OLGUN

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları