Nuri Şahin gözden çıkarıldı mı?

İspanya La Liga'da Real Madrid forması giyen milli oyuncumuz Nuri Şahin'in takımdaki geleceği hakkında belirsizlik sürüyor.

La Liga'da en yakın takipçisi Barcelona ile arasında 10 puan fark bulunan ve sırasıyla rakiplerini deviren Real Madrid adım adım şampiyonluğa doğru yürüyor. Son olarak La Liga'nın 25. haftasında Espanyol'u 5-0'lık skorla geçen ve en yakın takipçisi Barcelona ile arasındaki 10 puanlık farkı koruyan Real Madrid'de temsilcimiz Nuri Şahin'in geleceği ise belirsizliğini koruyor.

Geçtiğimiz sezonu Borussia Dortmund'da geçiren ve Alman ekibinin uzun süre sonra elde ettiği şampiyonlukta çok büyük bir pay sahibi olan milli futbolcumuzu gösterdiği bu performans yaz transfer döneminde Real Madrid'e taşımıştı. Madrid macerası şanssız bir sakatlıkla başlayan Nuri, sezon öncesi hazırlık kampını kaçırmış ve İspanyol spor kamuoyunda yanlış bir transfer olduğuna dair soru işaretleri dillendirilmeye başlanmıştı.

MOU'NUN DÜŞÜNCESİ DEĞİŞTİ Mİ?

Sezonun ilk bölümlerinde Nuri Şahin için "1 senelik değil 6 senelik bir sözleşmeye imza attı." şeklinde yorumda bulunan Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho, Nuri'yi uzun vadede kullanacağının sinyallerini vermişti.

Son olarak 20 Aralık'ta oynanan Ponferradina İspanya Kral Kupası mücadelesinde forma şansı bulan milli futbolcumuz, bu karşılaşmada 1 gol ve 1 asistle oynamış fakat daha sonra bir kez daha forma giyme şansı bulamamıştı. O günden bu yana kadroya girmekte dahi zorlanan Nuri için teknik direktör Jose Mourinho'nun fikri de değişmiş gibi gözüküyor.

Portekizli teknik adam geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "Nuri Şahin bana göre diğerleri kadar verim vermiyor, oynamayacak futbolcuları oynatacak ya da dalga geçecek durumda değiliz" şeklinde konuşarak Nuri'ye şampiyonluk mücadelesi veren Real Madrid kadrosunda şans vermeyeceğini ima etti.

XABİ ALONSO, GRANERO, LASS VE MORATO...

Başarılı teknik adam, uzunca bir süredir 18 kişilik maç kadrosuna bile almadığı milli futbolcumuzun mevkisinde ise Xabi Alonso, Lass ve Granero gibi isimleri kullanıyor. Son olarak kadroya girmeye başlayan bir isim ise Nuri'nin Mou tarafından gözden çıkarılmış olabilceğini gösteriyor. Real Madrid altyapısından yetişen ve henüz 19 yaşında olan Alvaro Morato, Espanyol karşısında 18 kişilik kadroda yer alırken; 81. dakikada Higuain'in yerine oyuna dahil olmayı da başardı.

İspanya'da yeni transferler arasında en az forma giyen ikinci futbolcu olan Nuri'nin altyapıdan gelen 19 yaşındaki bir genç tarafından bile kesilmesi, milli futbolcumuzun Madrid günlerinin sezon sonunda sona erebileceği söylentilerini de beraberinde getirdi.

İspanyollar son olarak Türkiye ile Slovakya'ya karşı oynayan Nuri'nin futbolunu eleştirmiş ve kadroya girme şansının bu performansla gittikçe zora girdiğini ifade etmişti.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları