O tabela asılamıyor!

EURO2012 Elemeleri'nde Türkiye'nin Almanya ile Türk Telekom Arena'da oynadığı maçta koridorlarda görülen "Bu Stadyum Spor Müdürlüğü'ne aittir" tabelası büyük bir infial yaratmıştı.

EURO2012 Elemeleri'nde Türkiye'nin Almanya ile Türk Telekom Arena'da oynadığı maçta koridorlarda görülen "Bu Stadyum Spor Müdürlüğü'ne aittir" tabelası büyük bir infial yaratmıştı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü tarafından stada getirilen tabelanın, Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanacak olan maçtan önce Türk Telekom Arena'ya asılması bekleniyordu.

Ancak yaşanan gelişmeler beklentilerin tam aksi bir durumu ortaya çıkardı! GSGM'nün Türk Telekom Arena'nın devrini henüz TOKI'den alamaması büyük çelişkileri de beraberinde getirdi. Konu hakkında bir açıklama yapan Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Öztürk, "Bu projede bir sinsile var. Malın sahibi Spor Genel Müdürlüğüdür. Biz Galatasaray Kulübü olarak 49 yıllığına üst hakkını almış kiracıyız. İnşaat firmalarıyla muhatap olan yine devletin TOKİ adlı kurumu var. Devamında da inşaat firması ve onun taşeronları var. Şimdi son durum, taşeronların çoğu, inşaat firması ile mahkemelik. İnşaatı yapan firma TOKİ ile mahkemelik olmak üzere." dedi.

Türk Telekom Arena'da büyük eksikliklerin olduğunu belirten Öztürk, "TOKİ, Spor Genel Müdürlüğüne stadı devredemiyor, çünkü statta çok ciddi eksiklikler var. 12 milyon dolara yakın, olmazsa olmaz eksiklikler var. Spor Genel Müdürlüğü teslim almıyor, dolayısıyla biz de Galatasaray olarak teslim almıyoruz. Tabii ki bir geçici teslim tutanağı imzaladık. O tutanakta avukatlarımız stadın bütün eksikliklerini saptadı. Dolayısıyla eleştirmek için söylemiyorum, stadın açılış zamanlaması her açıdan çok yanlıştı." şeklinde konuştu.

TOKI'nin Türk Telekom Arena'yı resmi olarak GSGM'ye devredememesi ve bu konudaki prosedürlerin henüz tamamlanaması,  "Bu Stadyum Spor Müdürlüğü'ne aittir" tabelasının Türk Telekom Arena'ya asılma sürecini de bir süre etkileyecek ve bu tabela Galatasaray - Bursaspor maçında da 'koridorda' kalacak.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları