Orhan Atik aktif görevde

Galatasaray’da Mustafa Denizli’den sonra takımın başına geçen altyapı hocalarından Orhan Atik bundan sonra da görevine devam edecek.

Galatasarayımız’da Jan Olde Riekerink’in teknik direktörlüğe getirilmesine karşın, Mustafa Denizli’den sonra takımın başına geçen altyapı hocalarından Orhan Atik bundan sonra da görevine devam edecek.

Riekerink’in 3 haftadır Türkiye’de bulunduğu yabancılık çekebileceği endişesiyle yönetim Atik’in aktif şekilde rol almasını istedi. Atik’in lisansı yeterli olsaydı, Riekerink’e de ihtiyaç duyulmayacaktı.

ORHAN ATİK KİMDİR?

Galatasaray’a kısa bir süre önce altyapı hocası olarak gelen Jan Olde Riekerink, kariyerinin büyük kısmında genç takımlarda çalıştı. Riekerink, Ajax altyapısında başladığı kariyerinde son olarak Çin U 20 ve Çin U 16 takımlarında hocalık yaparak sürdürdü. Jan Olde Riekerink, kariyerinde ilk kez Gent A takımını çalıştırmıştı. 2002 Temmuz’da Gent’in başına gelen Jan Olde Riekerink 2003 Kasım’da görevinden ayrılmıştı.

YABANCI HOCA ALTYAPIDA OLMUYOR

Jan Olde Riekerink, Ahmet Akcan’ın görevden ayrıldığı 18 Şubat’tan sonra hemen göreve başladı. Ancak bugüne kadar ne kulüp kayıtlarında, ne de Futbol Federasyonu’nda, Hollandalı çalıştırıcının adı geçmedi. Bunun nedeni ise, talimatlara göre bir yabancı çalıştırıcının ancak en üst ligde görev alabilmesi... Bundan dolayı Riekerink’in resmi olarak kaydı görünmüyor.

RIEKERINK İLE İLK İDMAN

Galatasaray, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını dün sürdürdü. Yeni teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde yapılan antrenmanda, Hakan Balta, takımla birlikte çalışmalara katıldı. Umut Bulut ve Sneijder takımdan ayrı özel bir program dâhilinde çalıştı. Sabri Sarıoğlu, tedavisinin ardından düz koşulara başladı.

"YA ALMAN GETİRSEYDİK"

Galatasaray’da Jan Olde Riekerink’in teknik direktörlüğe getirilmesiyle ilgili yapılan “Sneijder’ın dediği oldu” eleştirisine yönetimden yanıt geldi. Sarı-kırmızılılar, “Bu konuda kimseyi memnun edemezsiniz. Alman teknik adam getirseydik o zaman Podolski istediği için getirildi denilecekti. Kimi getirsek bu eleştiri olacaktı” dedi.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları