Özbek:" Galatasaray'ı 3 yıl cezadan kurtardık"

Başkanımız Dursun Özbek, UEFA’dan gelen bir yıllık cezanın karamsarlık yaratmaması gerektiğini, başarıdan taviz vermeden yollarına devam edeceklerini söyledi.

UEFA’nın kararı sonrasında ilk değerlendirmesini Habertürk Gazetesi'ne yapan Dursun Özbek, normal şartlarda 1+1 yıllık önerilen cezanın onaylanacağı düşünülürken, çok başarılı geçen son savunmanın etkisiyle cezanın bir yılla sınırlandığını ifade etti.

'3 YIL MENDEN KURTARDIK'

Özbek “Doğrusu son savunmada tamamen ikna olduklarını düşünüyorduk. Yani ceza beklemiyorduk. Ama potada, yani takipte çok takım olduğu için, diğerlerine örnek olsun diye 1 yıl ceza verdiler...

Şunu net söyleyebilirim; baştan bu yana uyguladığımız politikalarla G.Saray’ı, görüşmeler sırasında kulağımıza fısıldanan 3 yıl men ve 10 milyon Euro cezadan kurtardık. Aynı dikkatle çalışacağız. Henüz her şey bitmiş değil” dedi.

'SEÇİM YOK'

Özbek, yönetim olarak UEFA’da her şeyi yaptıklarının altını çizip şöyle devam etti: “Hazırladığımız sunumda yönetimimizin performansını ve çalışmalarını gördüler... Aksiyon planımızın ne kadar önemli olduğunun farkına vardılar. Bileklik ve diğer çabalarımızı en iyi şekilde anlattık. Her şey üst üste geldi... G.Saray bu zor günleri güçlenerek atlatacaktır. Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; şu anda gündemimizde hiçbir şekilde seçim yok..."

'UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN'

Taraftarlarının kesinlikle ‘umutsuzluğa kapılmaması’ gerektiğini dile getiren Özbek, “Güçlü bir takım kurmaktan asla taviz vermeyeceğiz. UEFA’nın futbol için bir limiti var. (Yaklaşık 65 milyon Euro)"

Elimizdeki kadroyu en iyi şekilde değerlendirerek ve yapacağımız doğru takviyelerle bu miktara taş gibi bir takım kurabiliriz” diye konuştu.

G.Saray Başkanı, UEFA kararı sonrası bütçe konusunda bir yol haritası belirleyip bu plana göre hareket edeceklerini sözlerine ekledi.



Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları