Özbek'in ilk icraati Arena olacak!

Başkan adaylarımızdan Dursun Özbek, göreve gelmesi halinde ilk icraatini açıkladı.

Başkan adaylarımızdan Dursun Özbek, göreve gelmesi halinde ilk icraatini açıkladı.

Dursun Özbek, göreve getirilmesi durumunda ilk icraatlarından biri olarak Türk Telekom Arena'nın çatısını kapatacaklarını söyledi. Bu konuda çalışmaları olduğunu anlatan Özbek, şunları söyledi: "Aşağı yukarı 10 milyon euro yatırım gerektiriyor ve finansmanı da hazır. Finansçılarla görüştüm ve 10 yıl vadeli böyle bir kaynağımız hazır. Bu orta vadeli bir yatırım. Mevcut dönemin içine sıkıştıramadık. Bu dönem sadece otelin inşası ile ilgili çalışıyoruz. Eğer seçilirsek, ilk yapacağımız işlerden bir tanesi stadın üzerini kapatmak olacak. Çünkü Spor Genel Müdürlüğü'ne bunu taahhüt etmişiz ve gerekli para da bize verilmiş. Ancak o parayı başka maksatla kullanmışız. Bunu gerçekleştirip, stadın üst kullanım hakkını kapsayan irtifak tapusunu almak istiyoruz. Bu alındığı takdirde, 300-350 milyon dolarlık bir tesis orası ve gücümüze ilave bir güç katacaktır. Bu bir teminat niteliğindedir. Galatasaray bu tapuyu almak zorunda. Seçimi kazandığımız takdirde çatının kapatılması için derhal harekete geçeceğim."

ARENA'YA ULAŞIM PROBLEMİ

Sarı-kırmızılı kulübün başkan adayı, Galatasaray taraftarlarının büyük ulaşım sıkıntı yaşamasına neden olan metro konusunda da görüşlerini şöyle aktardı: "Metrodan muzdaribiz. Taraftarlarımız çok eziyet çekiyor ve ben onlara özellikle teşekkür ediyorum. O kadar eziyet çekerek takımlarına destek veriyorlar. Emekleri çok büyük. Metro kısa sürede açılacak ve yeni sezona başlarken yüksek ihtimalle aktif durumda olacak. Ayrıca stadın aşağı tarafından Cendere Yolu da bağlanacak. Aşağıdan yukarıya bir füniküler hattı devreye girecek. Metro ile Cendere Yolu arasındaki bağlantı gerçekleşecek. Bu ulaşım açısından önemli bir durum. Böylece stadımız önümüzdeki dönemde çok farklı bir konumda olacak."

Öte yandan, şampiyonluk yarışında girilen kritik dönemde Galatasaray taraftarlarının desteklerini devam ettirmesini isteyen Özbek, "Bu enerji ve kuvvet esirgenmesin. Son maçlarımızı 50 bin kişiye oynamak istiyoruz. Çok önemli bir başarı öyküsüne tanıklık etmiş alacaklar" diyerek sözlerini tamamladı.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları