Play-Off devam edecek mi?

Lig TV'nin sözleşmesi 2 yıl daha uzatılırken, 18 kulübü de son haftayakadar yarışın içinde tutacak yeni bir sistem için somut adımlar atıldığı öğrenildi.

Türk futbol tarihinin en büyük krizlerinden biri yaşanırken Türk futboluna en çok kaynak aktaran kuruluş olan Lig TV’nin, TFF ile yaptığı yayın sözleşmesini 2 sene daha uzattığı öğrenildi.

Fanatik Gazetesi'nde çıkan haberin detayları şöyle...

Bilindiği gibi Kulüpler Birliği yayıncı kuruluş Lig TV’nin sözleşmesini 4 yıl daha uzatma teklifini kabul etmiş, TFF de bu öneriyi rekabet kuruluna götüreceğini açıklamıştı. Rekabet Kurulu'nun 4 yıllık uzatmaya izin vermediği ancak Türkiye Futbol Federasyonu hukukçularının sözleşmedeki bir maddeye dayanarak, 2 yıl uzatmanın uygun olacağı yönünde görüş belirttiği iddia edildi.

Play-Out sistemi gündemde

Federasyonun davetlisi olarak Portekiz-Türkiye maçını izlemek için Portekiz’e giden kulüp başkanlarına sözleşmenin uzatıldığı konusunda bilgi verildiği bildirildi. Kulüplerin UEFA’dan ceza alması halinde dahi yayıncı kuruluşun bir endişesi olmadığı ileri sürülürken, Süper Final uygulamasının önümüzdeki sezon da devam etmesi için TFF’ye resmen başvurduğu öğrenildi.

Yayıncı kuruluşun Süper Final Şampiyonluk ve Avrupa Ligi Grubu’nun aynen devam etmesini istediği, 9 ve 12. sıralar arasında sıralanan takımların Spor Toto Bahar Kupası oynaması, 13 ve 16. sıradaki takımların da Play-Out oynamasını istediği bildirildi.

Yayıncı kuruluşun isteği kabul edilirse, ligi son iki sırada bitiren takımlar düşecek. 13 ve 16. sıralar arasında yer alan 4 takım ise çift devreli lig usulüne göre oynanacak Play-Out’ta ligde kalma mücadelesi verecek. Böylece normal sezonun son haftasına kadar heyecan yaşanacak.

Puan silme kalkabilir

Yayıncı kuruluşun yeni teklifinde Galatasaray ve Fenerbahçe rekabetinde tartışmalara konu olan puanların yarısının silinmesi uygulaması da kaldırılacak. Anadolu kulüp başkanlarının 9. sıra ve altındaki takımların ligde elde edilen galibiyet karşılığı ödenen 900 bin TL galibiyet primi verilmesi halinde olayı tartışmaya açabileceklerini belirttikleri, yayıncı kuruluşun ise bu teklifi kabul etmediği ileri sürüldü.

Yayıncı kuruluşla sözleşmesini iki yıl uzatan TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in yayıncı kuruluşun lig statüsüyle ilgili taleplerini ise reddettiği ve “Kulüplerin kabul etmediği hiçbir uygulamayı biz de kabul etmeyiz!” yanıtı verdiği bildirildi.

2012-2013 sezonu ödemelerine bu hafta başlayacak yayıncı kuruluşun kulüpleri ikna etmek için yeni bir teklif hazırlığı içinde olduğu iddia edildi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları