''Riekerink tedbirini almış ama...''

Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Başakşehir karşısında Beşiktaş maçındaki gibi bir planı olduğunu söylerken, karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Başakşehir'e 2-1 mağlup olduğu karşılaşmayı değerlendirdi.

Demirkol yazısında Galatasaray'ın eksiklerini dile getirdi.

İşte Mehmet Demirkol'un değerlendirmeleri...

''Mehmet Batdal’a bu oyunu 20 yaşında öğretebilseydik başka seviye bir oyuncu olurdu. Golcülüğü öğrenmeye de vakti kalırdı.

Dün buz gibi, sakin, kendisinden emindi. Topu ayağına aldığında aceleyle kaleye gitmek derdinde de değildi. Oyuna katkı yapmak için en rahat arkadaşına pas verip, hemen en doğru yere hareketlendi. Her seferinde hem de... Belki bir net golcü değil, mükemmel teknik de değil ancak yüzde 100 bir takım oyuncusu. Abdullah Avcı’yı belki her şeyden önce ona bu pencereyi açtığı için tebrik etmeli.

Batdal da destek verince

Başakşehir’in Visca ve Cengiz’i bu kadar kullanamadığı, daha doğrusu Galatasaray’ın aldığı tedbirlerle bu oyuncuların hızlarını gösteremediği bir maçta Başakşehir oyunu dengede tutabildiyse bunun başlıca sebebi, Emre’nin oyunu yönetmesine Batdal’ın verdiği destek.

Galatasaray’ın, Beşiktaş maçına benzer bir şekilde ön alan baskısıyla başladığı maçta, yaptığı en iyi şey liderin akın silahları - ikinci yarıda 2 istisna dışında - Visca ve Cengiz’e kontra imkanı vermeyişi. Avcı, rakibin bu baskısını hayal etmiş ve bundan iştahlanmış olabilir. Riekerink ise bunun tedbirini almış ve uygulatmayı başarmıştı.

Buna cevap olarak Abdullah Avcı da Bruma’ya çok kademeli tedbirlerini almıştı. Eren’i kalenin ağzında nefis bir pasla görmesi dışında şans tanımadılar (Gerçi Eren işini yapsa bu bile yeterdi).

Doğru tedbirleri almış

Yani genel itibarıyla iki takım da içeri girerek oynamayı seven hızlı kanat hücumcularına doğru tedbirler almıştı. Bu tuzakları bir kez Başakşehir çok paslı bir oyunun sonunda Uğur’un ortasında Batdal’ın Sabri’ye pota altı üstünlüğüyle aştı. Diğer iki gol ise duran top beceri/beceriksizliğiyle geldi.

Bu maçtan beklentim yüksek skor, giden-gelen maceralı bir maçtı.

Aldığım ise güzel bir taktik mücadele oldu.''

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları