Riekerink'ten 4 kritik uyarı

Riekerink ligde yenildikleri Başakşehir'i Ziraat Türkiye Kupası'nda saf dışı bırakabilmek için dört noktanın altını çizdi, oyuncularına bir dizi talimat verdi.

Teknik Direktör Riekerink, Başakşehir engelini geçecek formülü belirledi. Hollandalı hocanın Florya'da özellikle dört noktanın altını çizdiği belirtildi. 

1. GEÇİŞLERE ENGEL:

Başakşehir'in en etkili olduğu geçiş organizasyonlarının önlenmesi. 1, 2 ve 3. bölgede geçişlerin engellenmesi için özellikle De Jong'tan Emre Belözoğlu'na yakın oynaması istendi. Yine Podolski'ye de savunmada pasları dağıtan Epureanu'ya bu imkanı vermemesi talimatı geldi. 

2. YAN TOPLARA DİKKAT: 

Galatasaray ligde Türk Telekom Arena'da 2-1 kaybederken goller Mehmet Batdal ve Yalçın kafa vuruşuyla gelmişti. Bu nedenle Riekerink alan savunmasıyla beraber duran toplarda bu futbolculara özel önlem alınmasını istedi. 

3. SABRİ ÖNLEMİ: 

Türk Telekom Arena'da lig maçından sonra Abdullah Avcı Galatasaray'ın topu sağ tarafta oynamasına özellikle izin verdiklerini söylemişti. Bir anlamda tuzağa düşürdüklerini belirtmişti. Riekerink bu kez bu tuzağa düşmemek için sahayı iyi kullanmaları gerektiğine dikkat çekti. 

4. BRUMA'YA UYARI: 

Başakşehir karşısında topu doğru kullanmaları gerektiğine dikkat çeken Riekerink, Bruma'ya da özel uyarılarda bulundu. Başakşehir'in atağa çabuk çıkabildiğini belirten Riekerink'in Bruma'dan bu maçta çalım konusunu abartmamasını istedi.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları