Rize'de uzatmalarda yıkıldık!

Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde Galatasaray son dakikalarda yediği 2 golle Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup oldu.

WEBASLAN - Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı son dakikalarda attığı gollerle Çaykur Rizespor 4-3 kazandı.

Bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray 21 puanda kalırken, Çaykur Rizespor puanını 14'e yükseltti.

KARŞILAŞMANIN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN...

HAMZA HAMAZOĞLU'NDAN BU SEZON İLK KEZ!

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Benfica maçının ilk 11'inde 2 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. Benfica maçına ilk 11'inde başlayan Denayer ve Bilal Kısa, Çaykur Rizespor müsabakasında yedekler arasında yer alırken, Umut Bulut ve Yasin Öztekin ilk 11'de forma şansı buldu. Ligde son oynanan Eskişehirspor maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Wesley Sneijder de ligde yeniden formasına kavuştu.

Hamza Hamzaoğlu aynı zamanda ilk kez Yasin Öztekin, Lukas Podolski, Burak Yılmaz ve Umut Bulut dörtlüsünü aynı anda 11'de  başlattı.

WESLEY SNEIJDER'DEN MÜTHİŞ GOL

Galatasaray karşılaşmaya çok hızlı bir başlangıç yaptı. Ofansif kadrosuyla ilk dakikalarda golü bulmak isteyen sarı-kırmızılıların bu düşüncesi Wesley Sneijder ile gerçeğe dönüştü. Hollandalı yıldız henüz 4. dakikada fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi. Sol çaprazdan kaleyi karşısına alan Sneijder, çok sert ve düzgün bir şut çıkararak kaleci Itandje'yi mağlup etti.


JOSE'NİN HATASI GOLÜ GETİRDİ...

Skor avantajını eline alan Galatasaray, daha çok topla oynamaya başladı. Farkı arttırmak isteyen Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri 18. dakikada bir şanssızlık yaşadı. Sakatlanan Selçuk İnan oyuna daha fazla devam edemedi. Hamza Hamzaoğlu Selçuk yerine oyuna İspanyol Jose Rodriguez'i aldı. Oyuna henüz ısınamayan Jose Rodriguez'in yaptığı pas hatasıyla Çaykur Rizespor atağı başladı. Chevalier ceza sahasına doğru koşan Mehmet Akyüz'e pasını çıkardı. Mehmer Akyüz ceza alanına girip düzgün bir şutla topu ağlara gönderdi ve 19. dakika skora dengeyi getirdi.

SAKATLIK KABUSU DEVAM ETTİ!

Galatasaray'da bu dakikalarda özellikle orta alanda çok pas hatası ve yer yer boşluklar dikkat çekti. Sarı-kırmızılı takım bir talihsizlik de 24. dakikada yaşadı. Hakan Balta da sakatlığı nedeniyle maça daha fazla devam edemedi ve Hakan'ın yerine oyuna Semih Kaya dahil oldu.

Selçuk İnan'ın sakatlanmasının ardından Galatasaray'da atakları başlatan isim Wesley Sneijder'di. Sarı-kırmızılı takım 30. dakikadan sonra oyundaki kontrolü yeniden ele alırken, daha fazla topla oynayıp, pas yapan taraftı ancak gole ulaşamadı; cevabı konuk ekip verdi...

İLK YARININ SONUNDA GELEN GOL!

İlk yarının sonları oynanırken, Çaykur Rizespor Galatasaray yarı sahasında Umut Bulut'un rakibine yaptığı faul sonrası bir serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşta ceza sahasına açılan ortada Mehmet Akyüz altı pasa koşu yaptı. Mehmet kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu tek vuruşla ağlara gönderdi ve Çaykur Rizespor'u 45. dakikada 2-1 öne geçirdi. Maçın ilk devresini Rizerspor önde kapattı.

İKİNCİ YARIYA DA GALATASARAY İYİ BAŞLADI

İlk yarıda olduğu gibi, ikinci 45 dakikaya da Galatasaray daha hızlı başlayan taraf oldu. Sarı-kırmızılı takım topla daha fazla oynarken, ikinci yarının başında bir dönem Galatasaray'ın topa sahip olma yüzdesi %68'lere yükseldi.

PODOLSKI GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Baskıyı attıran Galatasaray'da 65. dakikada sahneye Alman yıldız Lukas Podolski çıktı. Sağ kanattan yapılan ortayı Çaykur Rizespor defansı uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahası dışında top Lukas Podolski'nin önüne geldi. Alman yıldız topu kontrol ettikten sonra ceza yayı üzerinden sağ ayağıyla çok sert bir şut çıkardı ve topu ağlara göndermeyi başardı. Galatasaray bu golle skoru 2-2'ye getirdi.


Galatasaray'ın beraberlik golünden sonra Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmen Karaman oyuna müdahale etti. 73. dakikada Çaykur Rizespor'un 2 golünü atan Mehmet Akyüz kenara gelirken, oyuna ev sahibinin etkili isimlerinden Deniz Kadah dahil oldu.

SNEIJDER & OLCAN İŞBİRLİĞİ VE GOL...

Galatasaray rakibi üzerindeki baskısını sürdürdüğü dakikalarda, atak başlangıçlarını Sneijder ile yaptı. Hollandalı oyuncu sol kanatta kendini unutturan Olcan'a pasını çıkardı. Olcan'ın ortası rakibe çarparak kornere gitti. Korner için topun başına Sneijder gelirken, Hollandalı oyuncu ceza sahasına çok şık bir orta açtı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Olcan Adın topa dokundu ve topu ağlara göndererek Galatasaray'ı 3-2 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 80. dakikasında Kweuke ceza sahamıza koşu yaparken Semih'i geçemedi. Kweuke'nin arkadan itmesiyle Semih Kaya Muslera ile çarpıştı. Bu pozisyonda sakatlanan Semih Kaya oyuna devam edemedi. Hamza Hamzaoğlu Semih yerine 82. dakikada oyuna Jason Denayer'i aldı. Mücadelenin 88. dakikasında Umut Bulut, Eren'e arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü. İlk yarıdan da bir sarı kartı olan Umut Bulut, kırmızı kartla oyun dışında kalırken, Galatasaray kalan süreyi 10 kişi oynadı.

UZATMALARDA ADETA DAĞILDIK...

Mücadelenin uzatma dakikalarında 10 kişi kalan Galatasaray karşısında Çaykur Rizespor beraberlik arayışlarını sürdürdü. Ev sahibi ekip uzatma dakikalarında ceza sahasın yaşanan kramabolde Kweuke'nin attığı golle skoru 3-3'e getirdi. Yine uzatma dakikalarında Galatasaray ceza sahasına açılan orta sonucun büyük bir karambol yaşandı. Altıpas üzerinde top önüne düşen Deniz Kadah şutuyla topu ağlara gönderdi ve takımını 4-3 öne geçirdi. Bu gol sonrası da hakem maçın son düdüğünü çaldı ve Galatasaray deplasmanda Çaykur Rizespor'a 4-3 mağlup oldu.

KARŞILAŞMANIN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN...

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Galatasaray ilk pozisyonda golü buldu. Ceza sahası dışı sol çaprazında Burak Yılmaz ile paslaşan Sneijder, sağ ayakla düzgün bir şut çıkardı ve topu kaleci Itandje'nin uzanamadığı köşeden filelere gönderdi: 0-1.
12. dakikada sağ taraftan Podolski'nin ceza sahasına ortasında, uygun durumda Burak Yılmaz topa dokunamayınca Galatasaray ikinci golden oldu.
17. dakikada Yasin Öztekin'in sol çaprazdan pasında ceza alanı yayı gerisinden Sneijder'in vuruşunda, kaleci Itandje topu güçlükle çeldi.
19. dakikada Çaykur Rizespor, beraberlik golünü buldu. Chevalier'in ara pasında ceza sahası içerisine giren Mehmet Akyüz, yerden düzgün vuruşla kaleci Muslera'nın sağından topu filelerle buluşturdu: 1-1.
26. dakikada Eren Albayrak'ın soldan ceza sahası içerisine ortasında, Semih Kaya'nın müdahalesinde top ceza sahası içerisindeki Ahmet İlhan'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sol çaprazdan şutunda, kaleci Muslera'yı geçen top üst ağlarda kaldı.
32. dakikada Yasin Öztekin'in sol çaprazdan pasında, Sneijder'in ceza alanı yayı üzerinden gelişine vuruşunda, top yandan auta çıktı.
45. dakikada ev sahibi ekip, Mehmet Akyüz'ün golüyle öne geçti. Ceza alanı dışında kaleci cepheden gören yerden kazanılan faul atışını kullanan Eren Albayrak, pasını ceza alanına hareketlenen Mehmet Akyüz'e aktardı. Bu oyuncu, dokunduğu topu kalesini terk eden Muslera'nın bacaklarının arasından kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak, savunmada Chedjou'nun müdahale çabasına rağmen filelerle buluştu: 2-1.
45+1. dakikada Umut Bulut'un pasında sağ çaprazda topla buluşan Podolski'nin vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
53. dakikada Umut Bulut ceza sahası içerisinde topu daha müsait durumdaki Yasin Öztekin'in önüne bıraktı. Bu futbolcunun düzeltip vuruşunda, kaleci Itandje yatarak sağ direk dibinde topu kornere çeldi.
56. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Sabri Sarıoğlu'nun sağ taraftan ceza sahası içerisine ortasında, Semih Kaya'nın ön direkte ayak içi plasesinde top üsten auta çıktı.
58. dakikada Orhan Ovacıklı'nın sağ kanattan ceza sahasına ortasında, Kweuke topu kafa ile müsait durumdaki Chevalier'in önüne indirdi. Bu futbolcunun gelişine vuruşunda, top kaleci Muslera'da kaldı.
65. dakikada Galatasaray, beraberliği yakaladı. Çaykur Rizespor defansının kafa ile uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası yayı üzerindeki Podolski'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun bekletmeden vuruşunda, top kaleci Itandje'nin solundan filelere gitti: 2-2.
75. dakikada sarı-kırmızılılar, yeniden öne geçti. Sneijder'in sol taraftan kullandığı köşe atışında altı pas içerisinde bekletmeden vuruşunu yapan Olcan Adın, topu filelere göndererek, takımının 3. golünü kaydetti: 2-3.
79. dakikada Chevalier'in sağ taraftan ceza sahası içerisine ortasında, Deniz Kadah'ın kafa vuruşunda, top kaleci Muslera'da kaldı.
90. dakikada kazanılan köşe vuruşunda Eren Albayrak'ın sağdan ceza sahası içerisine ortasında, Viera'nın kafa vuruşunda, top defanstan döndü.
90+2. dakikada Çaykur Rizespor, yeniden beraberliği sağladı. Orhan Ovacıklı'nın sağdan ceza sahasına ortasında, Kweuke topu göğsü ile kontrol ettikten sonra düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 3-3.
90+4. dakikada ev sahibi ekip santrası yapılmayan golle 4-3 öne geçti. Kweuke sol taraftan ceza sahası içerisine girdikten sonra topu daha müsait durumdaki Deniz Kadah'a çıkardı. Bu futbolcunun meşin yuvarlağı düzeltip vuruşunda, defansın müdahale çabasına rağmen top filelere gitti: 4-3.
Çaykur Rizespor karşılaşmayı uzatma dakikalarında bulduğu gollerle 4-3 kazandı.

Çaykur Rizespor: 4
Galatasaray: 3
Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Esat Sancaktar
Çaykur Rizespor: Itandje, Orhan Ovacıklı, Oboabona, Viera, Eren Albayrak, Robin Yalçın (Dk. 80 Tusynzski), Koray Altınay, Mehmet Akyüz (Dk. 72 Deniz Kadah), Ahmet İlhan Özek (Dk. 62 Dhurgham İsmail), Cheveliar, Kweuke
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Kadir Balta (Dk. 24 Semih Kaya, Dk.83 Denayer), Olcan Adın, Selçuk İnan (Dk. 18 Rodriguez), Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski, Umut Bulut, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 4 Sneijder, Dk. 65 Podolski (Galatasaray), Dk. 19 ve 45 Mehmet Akyüz, Dk.90+2 Kweuke, Dk. 90+4 Deniz Kadah (Çaykur Rizespor)
Kırmızı kart: Dk. 88 Umut Bulut (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 34 Chedjou, Dk. 49 Yasin Öztekin, Dk. 81 Olcan Adın (Galatasaray) Dk. 81 Kweuke, Dk. 83 Oboabona (Çaykur Rizespor)
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları