Rovers ile yakın temas

Galatasaray'ın İngiliz kulübü Blackburn Rovers'ın Nijeryalı golcüsü Aiyegbeni Yakubu için devreye girdiği iddia ediliyor.

Galatasaray'da yabancı golcü arayışlarına her gün yeni bir isim daha katılıyor. Bir süre önce Adebayor'ın peşinde koşan ancak bu transferi gerçekleştirmeyi başaramayan Sarı-Kırmızılı yönetim ardından önce Demba Ba sonra da Milito'yu gündemine aldı. Bu iki transfer hala sıcaklığını korurken bu kez listeye Teknik Direktör Fatih Terim'in isteği doğrultusunda Blackburn Rovers'ın Nijeryalı golcüsü Aiyegbeni Yakubu girdi.

GÜÇLÜ FİZİĞİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
Başkanın danışmanı Bülent Tulun bir yandan Milito ve Demba Ba için görüşmelerini sürdürürken İngiltere'de Blackburn Rovers'lı yöneticilerle temasa geçti. 2 sene önce bonservis fiyatı 15 milyon Euro civarında olan 30 yaşındaki Nijeryalı oyuncu güçlü fiziğiyle dikkat çeken bir isim. İki ayağını çok iyi kullanan Yakubu sırtı kaleye dönükken bile çektiği sert şutlar ile biliniyor. İngiltere'de bulunan Bülent Tulun'un İngiliz kulübü yetkilileri ve futbolcunun tüm satış haklarını elinde bulunduran Barry Silkman Management Ltd şirketi yöneticileri ile de pazarlıklarını sürdürdüğü ifade edildi. Yakubu Ocak'ta gündeme gelmiş ancak bu transfer gerçekleşmemişti. Yakubu'nun G.Saray'a çok sıcak baktığı öğrenildi.

BONSERViS BEDELİ YÜKSEK
Bonservis bedeli 6.5 milyon Euro olan Yakubu yıllık maç başılar ile 2 milyon Euro civarı para kazanıyor. Fatih Terim'in Yakubu ismine sıcak baktığı ve tüm golcüleri masaya yatırdıktan sonra son kararını vereceği öğrenildi.

YAKUBU BU SEZON LİGDE 17 GOL ATTI
Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan golcü oyuncu Yakubu bu sezon ligde 30 maçta forma giyerken fileleri 17 kez havalandırmayı başardı.

EBOUE İLE ARKADAŞ
Yakubu'nun Galatasaray'da oynayan Eboue ile aralarının çok iyi olduğu biliniyor. Yeni transfer Dany ile birlikte Yakubu'nun transferi de gerçekleştiği takdirde Galatasaray'daki Afrikalı oyuncu sayısı da 3'e çıkmış olacak.

YAKUBU KİMDİR?
22 Kasım 1982'de Benin'de doğdu. 2007'de Everton'a transfer olan Nijeryalı ardından M.Brough takımının formasını giydi. M.Brough'dan sonra 3 sezon Everton 1 beson Leicester'da oynadı.
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları