''Savunmanın iflas ettiği maç''

''Galatasaray savunması ve beklerinin iflas ettiği bir maç....'' İşte Tanju Çolak'ın dikkat çeken değerlendirmesi...

Galatasaray'ın efsane isimlerinden spor yazarı ve yorumcusu Tanju Çolak, Galatasaray'ın ligdeki Avrupa yarışında şansını mucizelere bıraktığını söylerken eleştirilerde bulundu.

Tanju Çolak, Galatasaray savunmasının tam anlamıyla bu karşılaşmada ''iflas'' ettiğini de dile getirdi.

İşte Tanju Çolak'ın maç yazısı...

''25 haftada 39 puan toplayarak şampiyonluk yarışına havlu atan ve UEFA Avrupa Ligi şansını zorlayan Galatasaray, Eskişehir’e yenilerek bunu da mucizelere bıraktı.

Eskişehir’de  Galatasaray’ın en önemli isimleri Selçuk, Sneijder ve Hakan Balta sakatlıktan, Olcan adın ise sarı kart cezalısı olmasından dolayı kadroda yer almayınca kulübede A2’den oyunculardan oluşan bir kadro vardı.

Galatasaray takımı oyuncularının kafa olarak lige havlu attığı bir gerçek. Sarı-kırmızılı oyuncuların kafalarında sadece Çaykur Rizespor ile oynayacakları kupa yarı finali ve geriye kalan Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinden başka hiç bir şey kalmamış.

Galatasaray, Bilal’in ceza sahası dışından yaptığı vuruşla kaleci Boffin’i avlayarak 1-0 öne geçti. Kümede kalma savaşı veren Eskişehirspor bu gole Bokila ile cevap verince skor eşitlendi ilk yarıda. Galatasaray defansında Semih ve arkadaşları her maçta yaptıkları gibi yine adam almakta ve yakın oynamakta başarısızdı.

İkinci yarının hemen başında Linnes’in güzel ortasına Yasin’in klas golle cevap vermesi Galatasaray kıpırdıyor dedirtti ama öyle olmadı. 4 dakika geçmedi ki bu gole Eskişehir Nadir Çiftçi’yle cevap verdi. Yine merkez stoperler Semih ve Donk, Nadir’in vuruşunda uyudular. 59’da çizgi halinde yakalanan Galatasaray savunması Nadir-Bokila-Anel paslaşmasında Anel 3. golü Sarı-Kırmızılılar’ın ağlarına bıraktı. 68’de Kaan Kanak’ın 4.golü Galatasaray savunmasının ve beklerinin iflasını Es-Es’in haklı galibiyetini gösteriyordu.

Alt yapı üzerine isim yapmış bir adama ülkesi Hollanda’da  “al takım yönet” dememişler ama bizim Galatasaraylı yöneticiler onlardan daha zeki ve bilgililer ya, adamı alıp teknik direktörlük koltuğuna oturtarak kulübün nasıl yönetildiğini gösterdiler.''
Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları