Shabani Nonda'dan Galatasaray itirafları!

2007-2010 yılları arasında Galatasaray'da forma giymiş olan, 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe'ye attığı kafa golüyle sarı-kırmızılı ekibe şampiyonluğu getiren eski yıldız Shabani Nonda, yıllar sonra ilk kez konuştu.

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen ve sergilediği performansla taraftarların sevgilisi haline gelen Shabani Nonda, yıllar sonra sessizliğini bozdu. Fanatik'e konuşan eski Kongolu yıldız, dikkat çeken ifadeler kullandı.

ŞAMPİYONLUK GOLÜ

Galatasaray'ın şampiyon olduğu 2007-2008 sezonunda F.Bahçe'ye attığın kafa vuruşundan bahseder misin? Nasıl hissettirdi? Golün ardından neler yaşadınız?

"Fenerbahçe'ye karşı gol atmak bir futbolcu için büyük mutluluktur. Galatasaray formasıyla bunu yapmak ise gerçekten muhteşem bir his. Attığım golle tarihe geçtim ve işte o andan sonra gerçek Galatasaraylı oldum. Çok sevindim çünkü gol bize şampiyonluğu getirdi. O an, benim hayatım boyunca aklımdan çıkaramayacağım bir an olarak kalacak."

'AYRILDIĞIM İÇİN MUTLU DEĞİLDİM'

O kadar güzel anların ardından Galatasaray'dan ayrıldığında ne hissettin peki?

"Aslında sezon ortasında ayrıldığım için hiç mutlu değildim. Ama Galatasaray'da olduğum iki sezon gerçekten harikaydı. İnsanlar bana karşı çok iyiydi. Beni her zaman çok iyi karşıladılar ve sevdiler. Onların bana karşı olan ilgisini hep çok sevdim."

'KULÜBÜN NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU ANLADIM'

Galatasaray formasıyla en unutamadığınız anınızı paylaşır mısınız?

"Çoğu Şampiyonlar Ligi seyahati gibi, Galatasaray'daki Şampiyonlar Ligi maçları da çok güzel anlardı. Özellikle yurt dışına çıktığımızda her ülkede çok sayıda Galatasaray taraftarıyla karşılaştığımda kulübün ne kadar büyük olduğu daha iyi anladım. Taraftarlarımızdan her zaman çok etkilendim."

ARDA TURAN SÖZLERİ

Galatasaray'da Arda Turan'la beraber de oynadınız, onunla bir anınız var mı?

"Evet, Arda'yla beraber oynadık. Onu ilk gördüğüm anda, çok yetenekli olduğunu hemen anladım ve yanımdakilere, onun çok büyük bir kariyere sahip olacağını söyledim. Çok yüksek bir kalitesi vardı. Nitekim de söylediğim gibi oldu ve Atletico Madrid'de büyük başarılar kazandı. Ardından Barcelona'nın yolunu tuttu. Tüm bunlar olurken ben hiç şaşırmadım, çünkü onun neler yapabileceğini ilk gördüğüm anda anlamıştım. Arda, yeteneğiyle bu kariyeri kesinlikle hak etti."

'HASAN HAŞ, AYHAN AKMAN VE ARDA TURAN...'

Galatasaray'da en iyi anlaştığınız futbolcu kimdi?

"Birçok oyuncuyla çok iyi ilişkim vardı. Takımdaki herkesle aram çok iyiydi, ancak Hasan Şaş, Arda Turan ve Ayhan Akman'la daha iyi bir ilişkim olduğunu söyleyebilirim."

'KULÜP NE YAPACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYOR'

Galatasaray'ın mevcut durumu ve oyuncuları hakkında ne düşünüyorsunuz? Süper Lig'i takip ediyor musunuz?

"Galatasaray her zaman olduğu gibi transfer konusunda iyi adımlar atıyor. Mevcut oyuncular çok kaliteli ve gelecek oyuncuların da yetenekli olacağını düşünüyorum. Transfer konusunda kulüp, ne yapacağını çok iyi biliyor. Dediğim gibi Süper Lig'i çok fazla takip edemiyorum ancak Galatasaray'ın bazı maçlarını izlemeye çalışıyorum."

MAURO ICARDI SÖZLERİ

Son olarak Mauro Icardi hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Icardi, zaten Galatasaray'a gelmeden önce ünlü bir oyuncuydu. Onu Inter ve PSG'deki performansından dolayı herkes tanıyor. Galatasaray, dünyaca ünlü bir yıldız aldı ve onu transfer ederken de büyük bir çaba harcadı. O ne yaptı? Bu çabanın karşılığını verdi ve gerçekten harika bir oyun ortaya koydu."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları