Shaqiri neden olmadı?

Galatasaray'ın Xherdan Shaqiri'yi transfer etme çabaları hayal kırıklığıyla sonuçlanırken, transfer sürecinin detayları da belli olmaya başladı.

Galatasaray'ın ‘Xherdan Shaqiri’ rüyası gerçeğe dönüşmedi. Sarı kırmızılı yönetim bütün imkanlarını zorlamasına rağmen Basel ile parada anlaşamadı... Fatih Terim’in isteği üzerine transfer için harekete geçen G.Saray yöneticileri, Basel’e 8 milyon Euro önerdi. İsviçre ekibi, bu teklifi geri çevirdi.

Hürriyet Gazetesi'nden Adem Kabayel imzalı habere göre; Sarı kırmızılılar daha sonra ‘8 milyon Euro garanti ve takım Devler Ligi’ne girerse 2 milyon Euro daha ödeyelim’ önerisini götürdü. Basel yine olumsuz cevap verdi. G.Saray 10 milyon Euro net para teklif etse de İsviçreliler yine kabul etmedi.

Sarı kırmızılı yöneticiler önceki gün Florya’da Terim ile yaptıkları toplantı sonrası tekliflerine bir kez daha zam yapma kararı aldı. Basel’e, ‘11 milyon Euro garanti ve Şampiyonlar Ligi’ne katılırsak 2 milyon Euro bonus verelim’ dediler. Düşünmek için bir gün süre isteyen İsviçre kulübünün yöneticileri, dün, “Bize bonusla gelmeyin. Şartlı değil garanti 13 milyon Euro istiyoruz” cevabını verdi. G.Saray Yönetimi transferden tamamen vazgeçme kararı aldı.

Bu paraya Ronaldinho’yu bile alabilirdik

Bu arada Galatasaray Yönetim Kurulu’ndaki bazı isimlerin, 20 milyon Euro’yu aşan maliyeti nedeniyle Shaqiri’nin transferine şiddetle karşı çıktıkları ve, “Henüz 21 yaşında ve gelecekte ne olacağı belli olmayan bir futbolcuya bu kadar para vermek bizim için lüks. Shaqiri’ye bu parayı vereceğimize 25 milyon Euro öder, Ronaldinho’yu alırız, hiç olmazsa bütün dünyanın tanıdığı, hayran olduğu bir futbolcu” dedikleri öğrenildi. Öte yandan, Shaqiri’den tamamen vazgeçilmesi, Kayserisporlu Nordin Amrabat, Eskişehirsporlu Alper Potuk ve Toulouse’un golcüsü Umut Bulut’un transfer şanslarını yükseltti. Sarı kırmızılıların önümüzdeki günlerde bu oyuncular için girişimlerde bulunabileceği belirtildi.

Belki Avrupa’ya hiç gidemeyeceksiniz

Basel’in, G.Saray’ın Shaqiri için önerdiği ‘11 milyon Euro artı Şampiyonlar Ligi’ne kalırsak 2 milyon Euro da bonus’ teklifini, Türk takımlarının UEFA’dan ceza alma korkusu nedeniyle reddettiği ileri sürüldü. İsviçreli yöneticilerin, “UEFA, şike iddiaları nedeniyle Türk takımlarını Avrupa kupalarından atabilir. Yani siz belki de Avrupa’ya hiç gidemeyeceksiniz. Böyle bir riske giremeyiz” dedikleri belirtildi.

BİZ ONU BÖYLE TANIMIŞTIK...


Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları