Shaqiri'den Galatasaray ve Mancini örneği

Inter'in eski oyuncusu Xherdan Shaqiri, İtalyan devi hakkında ilginç bilgiler verdi.

WEBASLAN DIŞ HABERLER - Stoke City'nin İsviçreli kanat oyuncusu Xherdan Shaqiri, eski kulübü Inter ve hocası Roberto Mancini'yi ağır eleştirdi.

Alman basınına konuşan Xherdan Shaqiri, Inter dönemi hakkında şu sözleri söyledi:

"Inter, daha fazlasını isteyen bir kulüptü. Ban da yeni bir Inter sözü vermişlerdi. Bundesliga'da her şey ikazanmıştım zaten. Orada karşılanışım çılgıncaydı. Günvelik görevlerisi neredeyse beni sıkarak boğacaktı. Zira orada bir kaos vardı ve kontrolü kaybetmişlerdi.

İtalya'da yaşam stili mükemmel. Neredeyse altı ay boyunca hayatımın en güzel günlerini yaşadım. Spor merkezi Como'daydı, ayrıca İsviçre'ye çok yakındı. Ancak, İtalyan futbolunu hiç sevemedim. Çok yavaş ve sadece taktiklerle dolu. Kendi patlayıcılığımı sahaya hiç yansıtamadım. Bir antrenmandan sonra 200 korner sağdan, 200 soldan çalıştık. Hayatımda daha önce böyle bir şey yapmamıştım."

"MANCINI, BENİ HER NE OLURSA OLSUN İSTİYORDU"

"Mancini, beni her ne olursa olsun istiyordu. Onun hakkında bazı şeyler öğrenmiştim. O dönem 2 Premier Lig kulübüyle de görüşüyordum. Ancak, ligler başlamıştı ve daha fazla görüşme yapmak değil, bir an önce oynamaya başlamak istiyordum.

"MANCINI, G.SARAY'DA DA BÖYLE YAPMIŞ"

"Mancini ile hiç problemim olmadı. Her hafta bir şeyleri değiştirirdi, antrenmanları asla düzenlemezdi. Manchester City ve Galatasaray'da da böyle yapmış. Kendimi orada bir türlü iyi hissedemedim, ortak bir çözüm aramaya başladık."

"INTER'İN TESİSLERİ UTANÇ VERİCİ"

"Inter'in tesisleri açıkçası utanç verici. Bu kadar ünlü bir kulüp, nasıl olur da tesislerini yenileyemez inanılacak gibi değil. Beslenme, rehabilitasyon, performans analizi ve çeşitli antrenman materyalleri yok. İngiltere, Inter'e göre çok daha profesyoneller...

Ve çimler var elbette. İtalya'da hava hep çok güzel ama çimler hep çok uzundu. İngiltere'de ise inanılmaz, antrenman tesislerinde bile halı gibi zeminde oynuyoruz."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları