Sinan Gümüş'e Suarez benzetmesi

Fatih Altaylı, Galatasaray'ın gündemi hakkında Habertürk'teki soru-cevap köşesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Altaylı, Galatasaray'ın gündemi hakkında Habertürk'teki soru-cevap köşesinde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Altaylı'nın o sözleri...

Şu anda herkes G.Saraylı genç yıldız Sinan Gümüş'ü konuşuyor. Hem Burak hem de Umut'un pabucunu dama attı. Onu Tugay Kerimoğlu ve scoutlar buldu. Sizce Sinan Gümüş 2016 Avrupa Şampiyonası kadrosuna dahil edilmeli mi?

Kim buldu bilmem. Sinan'ı Galatasaray'a kazandıran Denizli oldu. Daha önce maçlarda üç beş dakika şans bulan ve büyük ihtimalle de bir işe yaramadığı için bir süre sonra gözden çıkarılacak bir futbolcu haline gelebilecekken, Denizli'nin gelişiyle birlikte Galatasaray büyük bir golcü kazandı. Tabii Tugay'a da teşekkürler ama asıl önemli olan Denizli'nin risk alarak Sinan'a zaman vermesi, kadroda geniş yer vermesi. Gerçi Denizli, spor yorumculuğu sırasında da Sinan Gümüş'e hep değiniyor ve daha fazla oynaması gerektiğini söylüyordu. Sinan kendine güven kazandıkça daha da iyi olur herhalde. Ben Sinan'ın bazı pozisyonlardaki tarzını Barcelonalı Suarez'e benzetiyorum. Topu alışı, vücudunu kullanışı falan aynı tarz.

TERİM, SİNAN'I MUHTEMELEN ALIR

Fatih Terim herkesin gördüğünü görmeyecek bir adam değil. Bu kadar forvet ve golcü sıkıntısı çeken, Fernandao'yu Türk yapmak için uğraşan bir takıma Sinan'ı muhtemelen alır ama Milli Takım'la ilgili -galiba Metin Tekin'indi- güzel bir laf var. Orası haftanın karması değil. Sinan'ın bu performansını sürdürmesi lazım.

G.SARAY'IN PROFİLİ TUTARLI DEĞİL

Galatasaray, G.Antep ile oynadığı kupa maçında farklı bir profil çizdi. Daha iyi oturmuş bir takım izlenimi verdi. Siz ne diyorsunuz?

Haklısınız, Gaziantep karşısında Galatasaray daha iyi bir profil çizdi ama sorun şu ki, Galatasaray tutarlı bir profil çizemiyor. Osmanlıspor maçından bir hafta önce şahane bir takım oyunu oynuyorlar, taraftar umutlanıyor, bir hafta sonra tanınmayacak hale geliyorlar. Kupa maçındaki Galatasaray gerçekten iyiydi. Üstelik de pek çok eksiğine, savunmanın ideal kadrosunun bir bölümünün takımda yer almamasına rağmen. Fakat bu profili haftaya görecek miyiz emin değilim. Bambaşka bir oyun görebiliriz lig maçında. Mesele, bu oyunu her maçta tekrarlayabilmek. Denizli'den mutluyum doğrusu. İnatçıdır. Ne istediğini bilir. Sağda solda duyuyorum 'Denizli emeklilik için Galatasaray'a geldi' diye düşünen Galatasaraylılar var. Bu algıyı kim yaratmaya çalışıyor bilmiyorum ama komik. Denizli bence çok iyi bir döneminde. Terim'den 3 yaş büyük sadece ve futbolu Terim'den sonra bıraktı. Ben Denizli'de şunu görüyorum kendimce. Eğer bu takımı toparlayabilir, başarılı olmaya başlar ve bu başarıyı kalıcı hale getirirse, çok uzun yıllar Galatasaray'da kalır. Bence iyi de olur. Çünkü gençleri kazandırıyor, takımı değiştiriyor.

O KADAR GÜVENİYORSA NİASSE'Yİ GETİRSEYDİ

Galatasaray, Niasse'yi almak istediği zaman siz de karşı çıktınız ve başka Galatasaraylılar da. "Burayı Akhisar'a çevirecek" diye. Ama şimdi Premier Lig'e transfer oldu. Yorumunuz nedir?

Doğru. Hatta ben "Galatasaray, Köfteci Ramizspor değil" dedim. Galiba o zaman 5 milyon Euro istiyordu Moskova takımı. Yanılmış olabilirim fakat şunu da düşünmek lazım. Acaba Niasse Galatasaray'a gelse bugün Premier Lig'den 13.5 milyon Pound'luk teklif alır mıydı? Bunu niye söylüyorum. Bak biz Amrabat'ı aldık. 9 milyon Euro'ya mal oldu. Bizde oynamadı desek yeridir. Sonra İspanya'ya gitti. 3 milyon Euro'ya galiba. Şimdi ona da 8 verdiler Premier Lig'den. Orada o parayı etmesi, bizde de o parayı ederdi demek değil. Belki bizde olsa takıma bile giremezdi. Ayrıca da madem o kadar güveniyordu, Hamza Hoca alsaydı. Bizim 'yapma' dediğimiz hiçbir şeyi yapmıyorlar mı?




Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları