"Sneijder ve Podolski'nin şutları..."

Şansal Büyüka, Galatasaray'ımızın derbi öncesi durumunu değerlendirdi.

Şansal Büyüka, Milliyet gazetesine derbi öncesi Galatasaray'ı değerlendirdi. İşte Büyüka'nın o sözleri...

"Galatasaray, hiç kuşkusuz maça “bu defa olsun” anlayış ile çıkıyor. Bu Galatasaray’ı gerer mi, yoksa daha fazla motive edip hırslandırır mı bilemem... Ama şurası kesin; istim üstündeki bir Galatasaray, Kadıköy’de sahaya çıkacak. Bu yeter mi? Geçmişte de böyle iyi durumda gidip kaybettiği maçlar da var.

Galatasaray için bu maçın en önemli kozları Sneijder ve Podolski’nin “dış şutları”, yani ceza alanı dışından ve çevresinden attığı şutlar olacak. Podolski geldiği günlerin “dokunsan yıkılacak” Podolski’si değil... Belli, iyi antrenman yemiş, iyi çalışmış. Çok diri, çok istekli... İki kenarı da çok iyi kullanıyor. Kolay markaja girmiyor, ikili mücadele kazanabiliyor ve her fırsatta kenardan içeri girip o öldürücü şutlarını atabiliyor.

Sneijder derseniz, zaten özellikle Aslantepe maçlarında Fenerbahçe karşısında alınan galibiyetlerde o meşhur şutlarının önemli bir rolü var. İçeri girip vurmayı seviyor... Bazen ayağının ayarı kaçıyor, çerçeveyi bulmakta zorlanıyor ama bazen de sağ köşeden, sol köşeden toz alabiliyor. Bu ikiliye orta alanın deneyimli ismi Bilal’i de katalım. O, kaleyi bulan şutlarını büyük ölçüde Fenerbahçe karşısında da deneyecektir.

Yasin’e ihtiyaç var

Elbette Galatasaray, galibiyet hesaplarını sadece uzaktan şutlarına bağlayamaz. Hücum anlamında Yasin’in kıvraklığına ve dar alanlardan iyi çıkışına ihtiyacı var. Yasin ister sağ kenarda, ister sol kenarda oynasın etkili oluyor. Ancak Yasin dışındaki diğer kanat, sanki eksik kalıyor.

En önemlisi; Galatasaray’ın özellikle sağ kenardan getirdiği toplarda Umut’un ceza alanı içinde o topla nasıl buluşacağı, neler yapabileceği... Bir golcü elbette net fırsatları harcayabilir. Ama unutulmasın, Umut bunca çalışkanlığına ve hırsına rağmen, son vuruş kalitesinde ciddi sıkıntılar çekiyor. Maçlar var, çokça kaçırırsın aldırmazsın, ama öyle maçlar var ki, bir kaçırırsın, kolay kolay unutamazsın...

Bekler iyiler ama...

Galatasaray savunması Chedjou’nun geri dönüşü ile toparlandı. Buna rağmen bireysel hatalar yapabiliyorlar. Chedjou demişken, yan toplarda, duran toplarda ileri çıkıp rakip ağlarla buluşan kafa vuruşlarını unutmayalım. İki bek Carole ile Sabri iyiler, ama arkalarına da adam kaçırdıklarını söylemeliyiz.

Sonuç; Galatasaray formda bir kadroyla Kadıköy’de sahaya çıkıyor. Ya tarih yazacak ya da Kadıköy’de 16 yıldır yazılan tarihe ayak uyduracak."

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları