Terim'in Beşiktaş'ı yıkacak planı

Galatasaray'ın başarılı taktisyeni Fatih Terim, Beşiktaş maçı öncesinde yaptırdığı çalışmalarda üzerinde durduğu sistem dikkat çekti.

Süper Lig'in ilk derbisinde Beşiktaş ile İnönü Stadı'nda karşılaşacak Galatasaray, oyun planlarını galibiyet üzerine kurdu. Kasımpaşa karşısında elde edilen 3 puanın ardından derbi maçının hazırlıklarını yoğun şekilde sürdüren Sarı-Kırmızılı takımda Teknik Direktör Fatih Terim, özellikle kanat çalışmaları üzerinde duruyor.

Hafta içinde yapılan taktik antrenmanlarda Terim'in sağ kanattan Hamit Altıntop ile sol kanattan da Emre Çolak ve zaman zaman Amrabat'a rakip ceza alanı içine orta çalışmaları yaptırdığı öğrenildi. Tecrübeli teknik adam, bu oyuncuların yaptığı ortalara hücum hattında oynattığı Elmander, Umut Bulut ve Burak Yılmaz'dan isabetli vuruşlarla gol yapmalarını istedi. Başarılı taktisyen, Hamit ve Emre'nin bazı pozisyonlarda rakip ceza alanı çevresine girdiği anlarda, savunmanın sağ ve sol kanatlarında görev yapan Eboue ile Hakan Balta'dan hücuma katılmaları talimatını verdi.

Kanat organizasyonları dışında deneyimli taktisyen, özellikle orta sahanın başarılı ismi Selçuk İnan'dan hücum oyuncularını rakip savunmanın arkasına kaçıracak ara paslar atmasına yönelik çalışmalar yaptırdı. Terim'in bu pozisyonlarda hücum oyuncularından ofsayta dikkat etmeleri için özel uyarılarda bulunduği ifade edildi.

Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları