Terim'in müthiş projesi

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, teknik kadroda yer alan Duygu Erdoğan'ı Florya'da gördü ve A takımla antrenmanlara çıkarmaya başladı.

Erkeklerin maç izlerken gürültücü ve kaba tavırlar sergileyerek, ortamı kadınlar için "uygunsuz" bir hale getirebileceği gerekçesiyle, İran'da kadınların EURO 2012'yi seyretmesi yasaklanmıştı. Erkekler de çoğu kez olduğu gibi, Tahran rejimini doğrularcasına, maç izlerken kaba tavırlar sergileyerek ortamı herkes için uygunsuz hale getirmişti!

Nitekim futbol, Avrupa'da yakalanan başarılı sonuçlara rağmen yerli arenalarda gerginlik içinde, münakaşalar ve karşılıklı tartışmalarla sürüyor. Üstelik karşı karşıya geldiğinde birbirine bıçaklarla saldıran fanatik taraftarlar değil, epey ünlü futbol adamları bile kendilerini tutamayıp, isyan edip uzun cezalar alabiliyor.

Sonuçta geçen hafta Mersin İdman Yurdu ile oynanan maçtan sonra Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim 9 maç, yardımcısı Hasan Şaş 3 maç, Ümit Davala da 1 maç men cezası aldı. Lakin, Galatasaraylılar için üzücü olan bu mesele yerini futbolun başka bir güzelliğine bıraktı. A takım seviyesinde ilk defa bir kadın antrenörün milyon Euro'luk ayakları yönetmesi gündeme geldi...

Peki bu mevzunun gündeme gelmesiyle adı sık sık haber bültenlerinde anılmaya başlayan genç hanımefendi kim?

CEVAT GÜLER'İN ÖĞRENCİSİ

Galatasaray'ın antrenörlerinden Duygu Erdoğan, 25 yaşında. İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi Bölümü'nden mezun. Galatasaray'ın eski antrenörlerinden Cevat Güler'in öğrencisi.

Fatih Terim'in "Önümüzdeki haftalarda belki de yerimi o alacak" diye bahsettiği Duygu Erdoğan, Terim'in Florya'ya geldiği ilk sezonda, Galatasaray Futbol Okulu'nda haftasonları ufak yaş grubu oyuncuların başındaki antrenördü. Çocuklara ders verirken Fatih Hoca'nın dikkatini çekti. Florya'nın imparatoru, geçen aralık ayında Duygu Erdoğan'ı A takımla antrenmanlara çıkarmaya başladı.

Olaylı Mersin maçından sonra Terim kadınların futbolda daha fazla yer almasına uğraş verdiğini söylemişti. Sonuçta 108 yıllık tarihinde Galatasaray'ın bir maça kadın bir teknik direktörle çıkması gündeme geldi.

FORMA DAĞITIP DÜDÜK ÇALIYOR

Duygu Hoca antrenmanlarda Terim'in yanında. Sahayı düzenliyor, forma dağıtıyor, düdük çalıyor... Terim'in teknik ekibinde kadın bir antrenör olarak yer alıyor. Böylece Terim, Galatasaray'ın sadece teknik işlerini değil imajını da yönetmiş oluyor. Bir bakıma 9 maçlık cezadan da orijinal bir Galatasaray hikâyesi doğuruyor...

DUYGU ERDOĞAN FLORYA'DA ŞOV YAPTI

VIDEOYU İZLEMEK İÇİN PLAY TUŞUNA BASIN




Webaslan'a devam... Webaslan Mobil Uygulamaları